Ultima actualizare: azi, 16:47

Nu-ti scapa casa din ochi, IPJ Satu Mare
Locale

1000 de scrisori distribuite în cadrul campaniei “Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

Nu-ti scapa casa din ochi, IPJ Satu MareÎn cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe Nu-ţi scăpa casa din ochi! iniţiată de Poliţia Română în parteneriat cu Groupama, poliţiştii sătmăreni şi-au propus să organizeze o serie de activităţi preventive în toate municipiile şi oraşele din judeţ.

În municipiul Satu Mare a fost organizată o acţiune informativ-preventivă marţi, 21 mai, cartierul ales de poliţişti de această dată fiind Micro 16. Poliţiştii de proximitate, coordonaţi de ofiţeri din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, au distribuit 500 de scrisori sătmărenilor care locuiesc în zona Micro 16, pe străzile: Aleea Universului, Zenit, Astronauţilor, Careiului şi Armoniei.

Poliţiştii de proximitate şi de ordine publică din Carei au demarat campania în oraşul lor, printr-o acţiune stradală de amploare. Peste 500 de scrisori către cetăţeni, realizate în cadrul campaniei, au fost distribuite locatarilor de la blocurile din cartierul Mihai Viteazul 2 şi Republicii, dar şi în locuri aglomerate cum sunt Piaţa Agroalimentară sau parcările supermarketurilor din oraş. Poliţişti implicaţi în acţiune au discutat cu cetăţenii despre furturile din locuinţe şi modalităţile de prevenire a acestora, subiectul fiind unul de interes datorită prevalenţei acestui gen infracţional în municipiul Carei.

Prin aceste acţiuni poliţiştii îşi propun să tragă un semnal de alarmă asupra pericolul pe care îl reprezintă furturile din locuinţe, în special în perioada verii, când există factori care favorizează comiterea acestor infracţiuni. Geamurile şi balcoanele lăsate deschise şi nesupravegheate, uneori chiar şi pe timpul nopţii, absenţele prelungite de acasă, în concedii şi vacanţe, cunoscute de prea multe persoane, cutiile poştale pline, care semnalează aceste absenţe, sunt doar câteva elemente care îi pot face pe proprietari mai vulnerabili şi implicit mai vizaţi de hoţii din locuinţe.

Sursa: IPJ Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.