Ultima actualizare: azi, 22:26

inaugurare placute alei parc Carei2
Locale

Cei mai mari poeţi ai Europei, pe aleile Parcului din Carei

inaugurare placute alei parc CareiJoi, 9 mai 2013, la ora 13.00, în Parcul Dendrologic din municipiul Carei a avut loc  inaugurarea plăcuțelor care vor denumi simbolic alei din parc după cei mai mari poeți din țările membre ale Uniunii europene, un proiect numit ”Europa la ea acasă. Poeți reprezentativi ai U.E.” al Direcției de Cultură Carei, menit să ofere posibilitatea cunoașterii valorilor europene.

Fiecare plăcuță conține lângă portretul poetului și steagul țării, o strofă dintr-o poezie reprezentativă în limba în care a fost scrisă, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot culege informații despre poet cu un smartphone.

Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

Realizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale ambasadelor Finlandei, Slovaciei, Sloveniei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Croației, Cehiei, Italiei, Bulgariei, Portugaliei, Belgiei, Olandei și Marii Britanii pentru sprijinul acordat și pentru interesul deosebit manifestat pentru acest proiect. Reprezentanți ai unor ambasade și-au manifestat intenția de a vizita orașul nostru în urma acestui proiect.

Un comentariu

  1. Romper Răspunde

    Show ieftin de tot kkt-ul cum ne-a obisnuit domnul primar pana acuma, drumurile cand se asfalteaza ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.