Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

CSM Satu Mare a câștigat medalia de bronz (Galerie FOTO & VIDEO)

bronz csm satu mare 0(159)CSM Satu Mare confirmă din nou, reușind să obțină medalia de bronz a Ligii Naționale de baschet feminin, după cinci ani plini cu performanțe. Jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu s-au impus astăzi în fața suporterilor, împotriva adversarelor de la CSU Alba Iulia, scor 75-71 (21-15, 24-17,17-19, 13-20).

Antrenorul CSM începe meciul cu Annemarie Părău, Andreea Orosz, Utahya Drye, Shanika Freeman și Khadijah Whittington. Conducătoarea de joc a CSM reușește să deschidă scorul partidei, după o intercepție, însă replic adversarelor vine la scurt timp, prin Jovana Vukoje.

Sătmărencele încep meciul foarte bine,reușind să se distanțeze repede. În minutul 7, Annemarie Părău înscrie pe o pătrundere spectaculoasă, scor 17-9, moment în care antrenorul de la CSU Alba Iulia, Miroslav Popov, cere timp de odihnă.

Până la pauza mare, jucătoarele CSM Satu Mare reușesc să mărească ecartul, intrând la vestiare cu un avantaj de 13 puncte, scor 45-32.

În sfertul trei, jocul este mai strâns, adversarele nu dau semne că renunță la luptă, însă sătmărencele reușesc să păstreze o diferență confortabilă, scor 62-51. În ultimul act, lucrurile se schimbă, albaiuliencele revin în joc, pe fondul numeroaselor ratări ale jucătoarele de la CSM, reușind să se apropie la 3 puncte diferență cu 21 de secunde înainte de final.

Pe final, Annemarie Părău își menține luciditatea și transformă cele patru aruncări libere din ultimele 20 de secunde, astfel că jucătoarele CSM Satu Mare se impun în cea de-a 15 confruntare cu Alba Iulia. După un sezon dificil, cu patru echipe de valori apropiate și problemele din rândul echipei, CSM Satu Mare se menține pentru al cincilea an consecutiv în topul baschetului feminin, adjudecându-și astăzi în fața propriilor suporteri medalia de bronz.

Antrenorul Dan Fleșeriu a declarat că speră să nu se termine povestea și să continue baschetul de performanță la Satu Mare, după ce în acești cinci ani s-au obținut 7 medalii pe plan intern și internațional, însă a precizat că până în acest moment conducerea clubului nu a chemat pe nimeni din echipă la negocieri.

“Ne aşteptam să fie mai uşor pentru că am jucat primele 25 de minute foarte bine. În mod normal trebuia să câştigăm la o diferenţă mai mare, dar doar câteva momente de relaxare le-au făcut să se apropie aşa de mult. Cred că avem o echipă mai bună şi am demonstrat tot anul acesta că avem echipă mai bună. Sper să nu se termine povestea şi să se continue, dar nu sunt foarte optimist. Cred că Satu Mare merită performanţă, merită mai mult decât a avut până acum. În acești cinci ani s-au obținut 7 medalii. Au fost medalii în fiecare an, finală de cupă din doi în doi ani, Final Four de Cupa Europei Centrale, sunt performanţe pe care alte cluburi cu istorie nu le au”, a precizat Fleşeriu.

Managerul echipei CSU Alba Iulia, sătmăreanul Peter Eles, a felicitat echipa câştigătoare, dar și pe propriile jucătoare care au luptat până în ultimele secunde.

“A fost un meci tipic de play off, tipic de medalie, Din păcate am dat un avans foarte mare echipei din Satu Mare, puncte care au fost foarte greu de remontat. Ne-am luptat până la capăt, trebuie să îmi felicit jucătoarele şi staff-ul, să felicit Satu Mare şi să le doresc succes în continuare”, a afirmat Eles.

Pentru CSM au înscris: Andreea Orosz 15p, Annemarie Părău 15p, Utahya Drye 15p, Shanika Freeman 9p, Khadijah Whittington 9p, Florentina Ardeleanu 6p, Dara Kovacevic 4p, Monica Ivan 2p.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.