Ultima actualizare: azi, 15:55

Concert Petrica Muresan
Locale

Evenimente culturale la Carei

Concert Petrica MuresanDirecția de Cultură a Municipiului Carei are deosebita plăcere să vă invite la următoarele evenimente:

 

– 8 MAI Parcul Dendrologic, ora 14.00 (modificare de program – inițial era data de 10 mai)

Crosul Europei – concurs pentru școli generale și licee

 – 9 MAI Monumentul Ostașului Român, ora 12.00

Depuneri de coroane și Te Deum în cinstea aniversării Proclamării Independenței de Stat a României, victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.

 – 9 MAI Parcul Dendrologic, ora 13.00 Inaugurarea Plăcuțelor cu poeți reprezentativi din U.E.

 – 9 MAI Castelul Károlyi – Sala Cavalerilor, ora 18.00  – BEST FEST – Primăvara Culturală Careiană

Recital extraordinar de chitară: TRIO ANDREI din București și Cluj Napoca – concert de muzică clasică. Intrare Liberă!

 – 10 MAI Parcul Dendrologic – Terenul de Handbal , ora 18.00 –  BEST FEST – Primăvara Culturală Careiană – Concert extraordinar de folclor cu interpretul de muzică populară Petrică Mureșan și Grupul instrumental Horile Sătmarului. În deschidere Ansamblul Ceatăra. În caz de vreme nefavorabilă concertul va avea loc în Sala Cavalerilor. Intrare Liberă!

 

Trio ANDREI este astăzi una dintre cele mai apreciate formaţii camerale având în componenţă pe fraţii Constantin, Aurelian şi Adrian, cei trei chitarişti fiind printre cei mai importanţi interpreţi ai acestui instrument din România şi în egală măsură afirmaţi deja şi pe scenele europene.

Desfăşurând o activitate de concert foarte bogată, au susţinut recitaluri şi concerte cu orchestra pe scenele următoarelor instituţii: Sala Radio din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Filarmonicile din Cluj-Napoca, Oradea, Botoşani, Râmnicu-Vâlcea, Iaşi, Satu-Mare, Ateneul Român, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ (cu ocazia Vacanţelor Muzicale), Societatea de Concerte Bistriţa şi la Castelul Corvinilor din Hunedoara. De asemenea au concertat şi în cadrul unor prestigioase festivaluri de chitară cum ar fi: Festivalul Internaţional de Chitară de la Bucureşti, Festivalul Internaţional de Chitară de la Cluj-Napoca, Festivalurile Naţionale de la Iaşi şi Alba Iulia, sub bagheta dirijorilor: Ilarion Ionescu-Galaţi, Ervin Ácel şi a tânărului dirijor Cristian Sandu.

concert Trio Andrei

Au realizat imprimări la Radio Bucureşti, Cluj, Iaşi (cardex) precum şi la Televiziune. În anul 2000 au realizat primul album “ Recital de Chitară” , cel de-al doilea “Bach, Weiss, Vivaldi” în 2005 împreună cu orchestra de cameră Liutaria, iar în 2006 pe cel de-al treilea „Mozaic” , considerate reper pentru formațiile camerale de acest gen de la noi din ţară şi nu numai. Pe lângă cele de mai sus este important de menţionat prezenţa lor în juriile Festivalurilor de Chitară din ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.