Ultima actualizare: azi, 11:56

Totul despre sex menopauza
Totul despre sex

Înlocuirea hormonilor este suficientă?

Totul despre sex menopauzaNu tocmai. Mai e un ingredient vital. Atat barbatii cat si femeile au nevoie de un partener iubitor si intelegator care este dispus sa ii ajute sa treaca de momentele grele ale menopauzei sau ale echivalentului masculin.

O sotie buna si rabdatoare si un sot bland si atent fac foarte mult pentru a invinge tensiunile si presiunile declansate de scaderea hormonilor. Lipsa hormonilor nu poate face rau permanent, daca o persoana nu lasa sa i se intample asta. Cu hotarare si curaj poti invinge toate amenintarile menopauzei, dar  batalia se castiga mai usor in doi: retineti, sotia care isi ajuta sotul sa infrunte problemele varstei a treia s-ar putea sa aiba nevoie ca el sa  faca acelasi lucru pentru ea peste cativa ani. Sotul care isi vede sotia trecand prin primele socuri ale menopauzei ar putea avea nevoie ca ea sa-l intareasca atunci cand hormonii sai incep sa scada.

Dar homosexualii? Au si ei o schimbare a vietii?

Homosexualii nu sunt diferiti fiziologic de fratii lor heterosexuali. Si hormonii lor cedeaza. Terapia de inlocuire ii poate ajuta si pe ei, iar un partener homosexual care le intelege problema si e dispus sa ajute si el terapeutic.

Cat timp trebuie sa ia femeile hormoni la menopauza?

Atat cat vor sa se simta bine. Daca vor sa simta bine tot restul vietii, trebuie sa ia hormoni tot restul vietii. Se pot opri oricand, dar toate simptomele vor reveni. Menopauza nu “dispare”. Nimic nu va mai aduce vreodata la viata acele ovare atrofiate. Dar inlocuirea secretiilor lor vitale poate aduce lucrurile aproape ca inainte – sau chiar mai bine. Cu multi ani in urma oamenii priveau  menopauza ca pe “inceputul sfarsitului”. Dar cu toate noile si incitantele tartamente si cu incurajatoarea cercetare constanta, astazi menopauza nu este nimic mai mult decat “sfarsitul inceputului”. Daca retineti asta, poate fi chiar introducerea intr-un mod de viata mai satisfacator si mai implinit.


Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.