Ultima actualizare: azi, 10:34

Ioan Mircea Ardelean, director DGFP Satu Mare
Locale

Ioan Mircea Ardelean, vrea sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice, la Satu Mare

Ioan Mircea Ardelean, director DGFP Satu MareIoan Mircea Ardelean, directorul DGFP Satu Mare, face lobby pentru ca sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice să fie la Satu Mare.

Potrivit directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, săptămâna trecută la București a avut loc o ședință, în care șeful Agenției Naționale a Administrației Fiscale (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu, le-a transmis că urmează o etapă de transformări.

Acesta a precizat că pe 22 mai, pe ordinea de zi a Consiliului Europei, va fi tratată tema evaziunii fiscale, iar România și-a asumat ca angajament, reformarea administrației fiscale. În acest sens se va înființa Direcția Antifraudă, care va presupune unirea Gărzii financiare cu Direcția de Accize și Operațiuni Vamale (Vama Interioară), respectiv se dorește înființarea Direcțiilor Regionale a Finanțelor Publice.

Ardelean a declarat că face lobby ca Direcția Regională Nord Vest să aibă sediul la Satu Mare, motivând că DGFP Satu Mare are rezultate mult mai bune decât celelalte județe, în ceea ce privește realizarea gradului de încasare, după primele patru luni ale anului, fiind pe locul doi după județul Botoșani, la acest aspect.

Un alt avantaj îl reprezintă și sediul DGFP Satu Mare, având o suprafață care poate asigura buna desfășurare a activității viitoarei Direcții Regionale.  

Directorul DGFP Satu Mare a menționat că reorganizarea internă se va face pe 8 regiuni și nu presupune eliberarea din funcții, în unele cazuri, doar a transferării pe alte departamente. În ceea ce privește Direcția Antifraudă, aceasta se va înființa la nivel regional până la sfârșitul lunii septembrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.