Ultima actualizare: ieri, 21:48

pdl valea mariei
Locale

Liderii PDL – interesaţi de probleme oamenilor de afaceri din Satu Mare

pdl valea marieiLiderii PDL s-au aflat sâmbătă la Valea Măriei având programate întâlniri cu agricultorii şi cu mediul de afaceri din judeţ. Secretarul general Gheorghe Flutur, alături de prim-vicepreşedintele Andreea Paul şi preşedintele filialei judeţene, Petre Mureşan, au ascultat problemele agricultorilor sătmăreni, iar la întâlnirea cu oamenii de afaceri, acestei echipe s-a alăturat şi preşedintele partidului, Vasile Blaga.

Gheorghe Flutur le-a spus fermierilor care sunt propunerile PDL pentru îmbunătăţirea sectorului agricol, criticând totodată şi impozitele impuse de guvernul USL. Programul PDL merge pe două axe: agricultura e motorul economiei și securitate alimentară.

Flutur a amintit că printr-o finanțare a Băncii Mondiale s-a efectuat cadastru gratuit în 80 de comune din țară, dar acest program nu mai este continuat de guvernul Ponta. În opinia fostului ministru al Agriculturii, primul pas ce trebuie făcut este punerea în clar a situației juridice a terenurilor, în mod gratuit.

Pe bani europeni România trebuie să-și facă cadastru. De aceea nu există piață a terenurilor agricole și străinii cumpără teren. Acest lucru costă, poate 500 milioane de euro, dar ți-ai făcut ordine. Neavând cadastru nu poți începe nicio investiție”, a spus Flutur.

O altă măsură este acordarea de subvenții micilor agricultori de au sisteme de irigaţii, pentru încurajarea lor, din cauza faptului că agricultura românească este meteodependentă.

Fostul ministru le-a transmis fermierilor că nici viitorul cu USL nu sună prea bine, deoarece încă nu se știe pe ce linii vor fi cheltuiți cei 21 de miliarde de euro ce vor fi puși la dispoziția României pentru dezvoltare rurală, în perioada 2014-2020.

După expunerea fostului ministru a fost rândul fermierilor să-şi spună problemele, multe dintre propuneri fiind notate.

Cea de-a doua parte a întâlnirii a fost dedicată oamenilor de afaceri din judeţ. Liderul PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a ţinut să-i mulţumească preşedintelui Blaga pentru că în ultima perioadă vine foarte des în judeţ, dând astfel dovadă de faptul că-i pasă de problemele locuitorilor, mai ales că-i şi ascultă.

În cuvântul său, Vasile Blaga s-a arătat critic la adresa actualei guvernări. PDL susţine în continuare crearea unui stat puternic dar cu mai puţini bugetari, reformat, debirocratizat, arătând că motorul ţării sunt cei 3,5 milioane de angajaţi din domeniul privat.

Din punctul nostru de vedere, cea mai mare problemă pe care trebuie să o rezolvăm este reducerea fiscalităţii şi apărarea angajatorului. O să avem o iniţiativă în acest sens cât de curând şi Andreea Paul o s-o prezinte public în două săptămâni, lucrăm la ea. Dacă există fel de fel de asociaţii ale tuturor categoriilor sociale, nimeni nu-i apără pe angajatori. Nu există încă cineva care să-i apere pe angajatori în structura lor”, a spus Blaga. 

Printre măsurile economice propuse de PDL se numără reducerea numărului taxelor, debirocratizarea, reducerea cotei unice la 12%.

La rândul său, Petre Mureşan a arătat că sunt 3,5 milioane de angajaţi care îi ţin în spate pe ceilalţi 17 milioane de români, criticând totodată şi activitatea unor finanţişti. Mureșan consideră nefiresc faptul ca un angajat la Finanțe care deține două case să meargă să-i controleze la sânge pe întreprinzători, mai ales dacă sunt plini de credite.

După ce şi-au transmis mesajele, liderii PDL i-au ascultat pe oamenii de afaceri, aceştia plângându-se în special de nivelul ridicat al taxelor şi impozite, lipsa unor specialişti pe domenii, birocraţia excesivă sau neimplicarea suficientă a statului în sprijinirea noilor investiţii.

7 comentarii

  1. curios Răspunde

    de ce nu i-au interesat aceste probleme pe vremea cand erau mari si tari la guvernare????
    cine a introdus impozitul forfetar pt oamenii de afaceri daca nu acesti ipocriti porniti la vanatoare de simpatizanti?!
    Ipocriti!!

  2. camarad6797 Răspunde

    …cand il vezi in primul rand pe gunoiul de beny..atunci poti sa dai nota la adunare…….

  3. Romper Răspunde

    Acuma ii intereseaza cand is in opozitie si zic ca nu pot face nimic ?

  4. Cocojumbo Răspunde

    Cit de buni si interesati sint acuma… adevarati ipocriti. Ei gindesc ca asa isi aduna voturi:adunari in care se pling de cei de la guvernare, retrospective ale celor din USL (vezi comentariile celor 2 blonde din PDL), aruncind cuvinte pompoase si batindu-se cu pumnii in piept ca ei sint cei mai tari dar si cei neindreptatiti. Oare ce s-a intimplat week-endul asta ca s-au imflamat totii- vizita Blaga, Basescu..etc.

  5. Bogdan Răspunde

    Au nevoie si ei de sponsori pentru campanii electorale,parlamentare ,europene …. ce mai sunt in strangere de fonduri nicidecum de probleme !!!

  6. ion romanu Răspunde

    trebuia bifata o activitate, si au facut-o. oameni adunati de-a dura. povesti pt copii si ziare… rezultat zero impresii multe si alta treaba facuta pt oamenii destoinici ai judetului.
    pacat ca nu erau plini de idei si cand erau la guvernare. peste un timp in aceeasi postura va fi usl si apoi iar astia si tot asa. suntem plini de idei in opozitie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.