Ultima actualizare: azi, 20:55

hoti satu mare
Locale

Polițiștii au prins șase hoți. Un tânăr de 17 ani a fost arestat

hotÎn această perioadă poliţiştii sătmăreni au depistat şi principalii suspecţi în cazul unor infracţiuni de tâlhărie ori furturi din locuinţe şi societăţi comerciale, întocmind pe numele acestora dosare penale ori emiţând mandate de reţinere pentru 24 de ore.

          Un astfel de caz, în care suspectul a fost reţinut în Arestul Poliţiei, a fost instrumentat de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Satu Mare. Cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Criminalistic, judiciariştii sătmăreni au depistat suspectul în cazul a trei infracţiuni de tâlhărie şi două furturi din locuinţe, comise în perioada ianuarie – mai a.c.

În urma probelor administrate în acest caz, poliţiştii au stabilit că suspectul, un tânăr de 17 ani, din judeţul Maramureş, a comis tâlhăriile în locuri publice – pe stradă ori staţii de autobuz – luând prin surprindere părţile vătămate şi smulgând telefoanele mobile ori poşete. Minorul a mai comis şi două furturi din locuinţe, prin escaladare şi apoi pătrundere în incintă pe geamul lăsat deschis, sustrăgând bunuri de valoare şi sume de bani. Prejudiciul total cauzat de suspect se ridică la suma de 17.000 lei, poliţiştii reuşind recuperarea unora dintre bunurile furate.

Minorul a fost reţinut pentru 24 de ore în centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J., ulterior instanţa dispunând arestarea preventivă a acestuia pentru 19 zile, pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie.

 

Şi poliţiştii rurali au reuşit în urma anchetei derulate să identifice suspecţii în cazul unor infracţiuni de furt. Spre exemplu, poliţiştii Postului de Poliţie Vetiş au întocmit dosar penal pe numele lui Ciprian P., de 27 de ani, din Decebal, care a sustras din incinta unei ferme din localitate 15 saci cu furaje pentru animale, cauzând un prejudiciu de 1.200 lei.

Un alt tânăr de 22 de ani, din Peleş, a încercat să pătrundă prin forţarea sistemului de închidere într-un magazin din localitate, cu intenţia de a fura băuturi alcoolice, însă a fost nevoit să renunţe deoarece s-a declanşat alarma. Poliţiştii Postului de Poliţie Lazuri îl anchetează însă pentru tentativă la furt şi verifică dacă Csaba C. nu a mai fost implicat şi în alte fapte penale.

Poliţiştii din Odoreu au reuşit, de asemenea, identificarea şi prinderea suspectului în cazul unui alt furt, de această dată din gospodăria unei localnice. Femeia a sesizat Poliţia, reclamând că, dintr-o anexă a locuinţei, i-a fost sustras un aparat de sudură în valoare de 500 lei. În scurt timp poliţiştii rurali l-au depistat pe suspect, un tânăr de 20 de ani, Vincze B., din Odoreu, cercetat acum pentru fapta comisă.

Şi patrulele mixte formate din poliţişti şi jandarmi au intervenit în urma sesizărilor formulate de persoane cărora le-au fost furate bunuri, găsind în timp scurt autorii. La Supuru de Jos, un bărbat de 52 de ani, a reclamat că în timp ce se afla într-un bar din localitate, i-a fost sustrasă geanta. Poliţiştii Secţiei 6 Tăşnad Poliţie Rurală şi jandarmii au recuperat integral bunurile furate şi au depistat şi persoana suspectată de comiterea furtului, un tânăr de 26 de ani, din Sălaj,   Florin S.

Tot patrula de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi au intervenit şi la Carei în cazul unui furt din magazin, Beata B., de 30 de ani, din municipiu, fiind anchetată pentru sustragerea de produse electronice.

 

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.