Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Românii muncesc pe nasturi. Vezi cât câștigă într-o oră de muncă

portofel baniRomânii muncesc pe nasturi în comparaţie cu ceilalţi cetăţeni din Europa. Diferenţele se văd cel mai clar când se compară câştigurile salariale ORARE- un român ar avea nevoie de 180 de ore de muncă pentru a-şi cumpăra un IPad mini, în timp ce un danez şi l-ar permite după doar două zile de serviciu.

Angajaţii români au câştigat în luna ianuarie 2013 doar 9,72 lei pe oră – adică 2,2 euro. Media salariului orar în UE este de aproximativ 12 euro, de aproape şase ori mai mare, conform celor mai recente date Eurostat.

Dacă munceşti în Norvegia sau Danemarca primeşti aproape 25 euro pentru fiecare oră muncită, deci cam cât ar câştiga un român într-o zi de lucru dacă începe programul la 8 dimineaţa şi iese din tură la 7 seara.

După o zi normală de lucru de 8 ore un român câştigă salariul pe care l-ar câştiga dacă ar munci o singură oră în Irlanda, Belgia sau Finlanda.

Cel mai prost plătiţi angajaţi români primesc pe oră 5,1 lei (în hoteluri şi restaurante), 5,9 lei în producţia de încălţăminte sau 6 lei în industria alimentară. Câştigurile în euro ale acestora sunt între 1,1 – 1,4 euro pe oră.

După o oră de muncă aceştia îşi pot cumpăra o sticlă de 2 litri de Coca-Cola, în timp ce un danez îşi permite să vină până la Bucureşti cu o cursă aeriană low-cost.

Cât câştigi pe oră în fiecare ţară din Europa

Norvegia – 24,9 euro

Danemarca – 24,9 euro

Elveţia – 22,3 euro

Irlanda – 18,2 euro

Belgia – 16,4 euro

Finlanda – 15,9 euro

Suedia – 14,9 euro

Germania – 15,3 euro

Olanda – 15,3 euro

Franţa – 13,7 euro

Austria – 12,9 euro

Marea Britanie – 12,6 euro

Media UE 27 – 12 euro

Italia – 11,8 euro

Spania – 9,4 euro

Portugalia – 5 euro

Cehia – 4,4 euro

Polonia – 4 euro

Ungaria – 3,4 euro

 

Sursa: realitatea.net

3 comentarii

  1. atlas Răspunde

    daaaaaaa!!!! nu mai spuneti da voi de unde stiti si voi lucrati pe nasturi><<<?? asa e pe naturi gauriti sa va fie rusine!

  2. Marius Răspunde

    Dragi cetateni.Va rog sa nu mai credeti minciunile de mai sus.Eu va spun cat va plateste germanul acum in anul 2018.Neamtul ofera unui muncitor care nu stie sa faca nimic unui necalificat infima suma de 9 euro si 50 de centi pe ora.Deci,daca munciti 160 de ore in Germania veti ramane in mana cu minim 1200 de ieuro netto.Pai daca socotim 1200-1300 lei din Romania cu 1200 de euro eu cred ca este o mare diferenta.Daca aveti nevoie de explicatii mai ample si suport pentru a veni in Germania va ajut cu placere.
    Ma gasiti pe email
    [email protected]
    Va salut si va doresc o emigrare reusita si sper sa va integrati cu bine in Germania

  3. aurel tamas Răspunde

    Nu se poate plăti mai mult munca în România pentru că se dau bani degeaba la bugetari ( tăietori de frunze la câini) și se platesc pensii speciale nesimțite la diverși trepăduși ( politicieni , milițieni , magistrați , etc . ) . Banii pe care-i încasează ăștia nemeritat sunt din impozitele și taxele plătite de muncitori și patroni , colectați de statul mafiot sub diverse forme ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.