Ultima actualizare: azi, 20:44

alcoolemie record
Locale

Șofer prins cu alcoolemie record pe un drum din județul Satu Mare

alcoolemie recordPoliţiştii rutieri s-au aflat şi în cursul zilei trecute la datorie pe principalele artere de circulaţie pentru ca Sărbătorile să continue fără evenimente rutiere grave, iar întoarcerea din minivacanţă să se facă în condiţii de siguranţă.

Abaterile constatate în trafic au fost sancţionate de echipajele rutiere, luni, 06 mai a.c., fiind aplicate amenzi în valoare de peste 10.000 lei şi reţinute în vederea suspendării 10 permise de conducere. 6 şoferi au fost surprinşi de poliţiştii rutieri depăşind cu peste 50 km/oră limita de viteză legal admisă şi alţi patru au rămas fără permise după ce s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare în zona de acţiune a indicatorului rutier „depăşirea interzisă”, pe treceri de pietoni ori încălcând marcajul continuu.  

Pe lângă monitorizarea vitezei de circulaţie pe drumurile publice, poliţiştii au mai urmărit în mod prioritar şi depistarea şoferilor ce urcă sub influenţa alcoolului la volan. În contextul acestor acţiuni a fost surprins în trafic un bărbat de 53 de ani, în cazul căruia etilotestul a indicat o valoare record, concentraţia de alcool pur în aerul expirat fiind de 2,92 mg/l. Attila G. conducea un tractor  pe DJ 195 B, între localităţile Acâş şi Mihăieni, în momentul în care a fost oprit pentru control de echipajele Serviciului Rutier. Şoferul este anchetat acum pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având alcoolemia peste limita legală.

În contextul aceloraşi acţiuni rutiere poliţiştii au depistat şi un şofer de 27 de ani, Marius L., care conducea autoturismul pe DN 1 C, în localitatea Iojib, deşi nu deţinea permis de conducere. Şi în acest caz au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

 

Sursa: Poliția Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.