Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Stații noi de epurare în Tășnad și Ardud

semnare contract apaserv, dan stegereanOrașele Tășnad și Ardud vor avea stații noi de epurare a apelor uzate, contractul de lucrări fiind semnat astăzi de directorul Apaserv, Dan Stegerean. Au participat președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, vicepreședintele Mircea Govor, primarul Dorel Coica, primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma.

Contractul ”Lucrări de construcții stații de epurare a apelor uzate în orașele Tășnad și Ardud” este cel de-al patrulea contract de lucrări semnat în cadrul programului de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare”, proiect finanțat prin Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013.

Investiția în stațiile de epurare de la Tășnad și Ardud se ridică la 19.111.315 lei (fără TVA) și va fi realizată de către Asocierea SC 3T Construct SRL – Stlutz Planaqua GmbH. Perioada de derulare a contractului este de 21 luni, la care se va adăuga o perioadă de notificare a defecțiunilor de 12 luni.

Obiectul acestui contract cuprinde proiectarea, obținerea avizelor, acordurilor, a autorizației de construire, construirea, punerea în funcțiune, testarea și operarea, până la emiterea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor, iar apoi remedierea defectelor la toate facilitățile din cadrul noilor stații de epurare, astfel încât tratarea apelor uzate și a nămolului să corespundă europene.

Primarul orașului Tășnad, Vasile Mitrașca, a declarat că locuitorii așteaptă acest proiect de mulți ani, fiind ultima lucrare importantă în infrastructura localității, după racordarea la rețeaua de gaz, în urma căreia, cetățenii vor avea condiții normale de trai.

Primarul Ovidiu Duma a precizat că actuala stație de epurare din Ardud este depășită tehnologic și nu mai corespunde cerințelor de mediu, iar prin această investiție vor fi asigurate condiții mai bune pentru locuitorii. Acesta a menționat că noua stație de epurare va deservi și localitatea Mădăras.

Proiectul major de investiții ”Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Satu Mare” este cofinanțat din Fondul de Coeziune, având o valoare de 433,5 milioane de lei (fără TVA) și este derulat de Apaserv, în perioada 2011-2015.

semnare contract apaserv

2 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    Govor se lauda ca acuma o sa primeasca bani de la Dragnea pt drumuri, ca in rest el si asa freca menta la servici, acum ca are obiectul munccii si are de unde fura, la fel ca si in cazul Apaserv, dupa ce cotizeaza la Bucuresti, oare cu cat mai ramane in buzunar, ca doar are o familie de hranit.

  2. camarad6797 Răspunde

    … ai dreptate Daniel..dar asteapta putin sa vezi ce se intampla in organizatia psd dar si judet,gunoiul asta ii va santaja pe toti acum are sai zicem putere deplina mass media dar va venii si randul lui..pacat ca primarul si stef au cazut prada acestui nemernic…de semnat au semnat prostii..el va culege roadele(euroiiii)…SCAPATI SATMARUL DE GOVOR…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.