Ultima actualizare: ieri, 22:26

workshop satu mare
Locale

Workshop pe teme europene, cu invitaţi din Austria

 workshop satu mareInstitutul Regiunilor din Europa (IRE) cu sprijinul Primăriei municipiului Satu Mare a organizat astăzi la Satu Mare, de Ziua Europei, un workshop pe tema fondurilor europene.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul preşedintele IRE, Franz Schausberger, primarul municipiului Satu Mare. dr. Coica Costel Dorel, ambasadorul Austriei în România Michael Schwarzinger, comisarul adjunct  pentru comerț al Camerei de Comerț a Austriei la București, Arnulf  Gressel şi europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

Printre invitați s-au numărat primari din judeţ şi oficialităţi, principalul subiect abordat fiind modul de accesare a fondurilor financiare europene și implementarea cu succes a proiectelor UE.

În cuvântul său, președintele IRE a spus că printre principalele teme a fost și promovarea proiectelor și fondurilor europene. Schausberger a precizat că gradul de absorbție este foarte scăzut, scopul fiind de creştere a acestei rate, însă concluzia este că acest lucru se poate face doar cu sprijinul oamenilor calificaţi şi a autorităţilor.

Primarul Dorel Coica a spus că s-au tras câteva concluzii, arătându-se convins că în urma acestui workshop se vor încheia parteneriate, care în final vor duce la ridicarea nivelului de trai din oraş şi judeţ.

 

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.