Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Zanzibar concertează la Weekendul Familial organizat de UDMR Satu Mare

udmr1Cea de-a VII-a ediţie a Weekendului Familial va avea loc în perioada 8-9 iunie, în Grădina Romei, în organizarea UDMR Satu Mare, cap de afiş fiind formaţia Zanzibar din Ungaria.

Președintele filialei municipale a UDMR Satu Mare, deputatul Kereskenyi Gabor, a arătat astăzi într-o conferință de presă că cele şase ediţii organizate până în prezent au demonstrat că sătmărenii au nevoie de acest eveniment. La conferinţa de presă au mai participat, în calitate de organizatori, consilierul local sătmărean Magyar Lorand şi actorul Toth Pal Miklos.

Actorul Toth Pal Miklos a spus că s-a încercat obţinerea unor fonduri pentru eveniment prin intermediul unui proiect depus la Fundaţia Bethlen Gabor din Budapesta, însă întrucât nu au primit răspuns, organizatorii nu dispun de fonduri pentru cazarea ansamblurilor şi formaţiilor invitate, fiind nevoie de circa 12.000 lei. În schimb, evenimentul a obţinut finanţare din partea Fundaţiei Comunitas.

Consilierul Magyar Lorand a afirmat că în pofida schimbărilor din administraţie, organizatorii evenimentului au primit sprijin financiar atât din partea autorităţilor locale cât şi judeţene. Acesta a dat asigurări că şi problema cazărilor va fi rezolvată, fie cu ajutorul UDMR, fie cu ajutorul unor sponsori.

Capul de afiş al Weekend-ului Familial va fi trupa Zanzibar din Ungaria, concertul fiind programat duminică, 9 iunie, ce va marca închiderea manifestării.

Evenimentul este organizat de UDMR Satu Mare, în colaborare cu mai multe ONG-uri maghiare din judeţ, bugetul fiind estimat la 40-50.000 lei.

 

 

WEEK-END FAMILIAL și ZIUA COPILULUI – PROGRAM

8 Iunie, sâmbătă

10.00 –Alegerea Reginei primăverii și a regelui ,,Rusaliilor” (concursuri)

Între timp apar pe scenă:

Cavalerii Ordinului Sabia de Aur: demonstrații de lupte medievale și din perioada domniei regelui Matei Corvin.

Concurs interactiv de îndemânare: aprozii regelui Matei Corvin.

10.00 – 15.30 Concurs de gătit bogrács

Scena principală

10.00 – 15.00  Insula de Sănătate Primagym

10.00 – 10.30 Step aerobik

10.40 – 11.10 bodyART(aduceți salteaua proprie pentru gimnastică)

11.20 – 11.50 DeepWork – Spinning

12.00 – 12.30 Aerobik pentru copii

12.40 – 13.30 ZUMBA

13.40 – 15.10 Spinracing

Cort de sănătate:

Măsurarea gratuită a tensiunii arteriale și a nivelului de glicemie cu sprijinul Clinicii Korall și Caritas West Medica. Sfaturi pentru un mod de viață sănătos, măsurarea procentului de grăsime corporală, sfaturi din partea antrenorilor specializați de la Primagym pentru menținerea formei fizice și pentru o alimentație sănătoasă.

16.00 – Cântecul florilor. Prezintă: Méhes Kati, actriță. Acompaniază: Zágoni Mihály la taragot, Budean-Mihály Judit la clavecin

16.30 – Anunțarea câștigătorilor la concursul Regina primăverii și regele ,,Rusaliilor”

16.50 – Spectacolul formației de ceterași Szederinda din Șimleul Silvaniei

17.30 – Spectacolul formației de dans folcloric din Mosonmagyaróvár

19.00 – Concert Soltész Rezső (HU)

20.30 – Concert United (HU)

22.00 – Concert Frații Bertici  

Programe permanente:

Târgul artizanilor, Strada cărții, Programe pentru copii, Teatru de păpuși, Demonstrații de călărie, Programele Asociației de dresaj canin

 

9 Iunie, duminică

9.30 – Plecare în marș din fața Teatrului de Nord Satu Mare, până la Grădina Romei, în acompaniamentul Fanfarei din Căpleni

10.00 – 15.00 Evenimentele ediției a XXIV.-a pentru Ziua Copilului: teatru de păpuși, spectacole de dans popular, învățarea jocurilor populare pentru copii, scenete prezentate de trupe de teatru pentru elevi, pictura pe față pentru copii, diverse programe distractive pentru copii

15.00 – 16.00 Pauză de masă

16.00 – 19.00 Spectacolul echipelor premiate la Festivalul Trupelor de Teatru pentru Copii din Județul Satu Mare – ediția VII.

19.00 – Concert Straight Up

21.00 – Concert Zanzibár (HU)

Organizatori: UDMR Satu Mare, Societatea Ady Endre, MIK, SZÁMIT , Asociația Culturală Aranykapu

Sponsori: Consiliul Județean Satu Mare, Consiliul Municipiului Satu Mare, UDMR Satu Mare, Fundația Communitas,  Illés Virágkertészet din Csenger

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.