Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Zeci de sătmăreni au ajuns de Paște la spital, după ce au exagerat cu mâncarea

masa-pasteIn intervalul 04.05.2013 – 07.05.2012 (ora 7.00), la Unitatea de Primire Urgente a SJU Satu Mare au primit asistenta medicala un numar de 412 persoane din care 72 au fost copii.

Un numar de 68 de persoane s-au prezentat la UPU acuzand probleme digestive (greturi, varsaturi, dureri abdominale, colici biliare etc) survenite, probabil, in urma consumului exagerat de alimente specifice sarbatorilor pascale.

In noaptea de duminica spre luni, patru copii, de la 5 la 17 ani, din Negresti, au fost internati la sectia de Boli Infectioase a SJU Satu Mare cu suspiciunea de toxiinfectie alimentara. Starea lor de sanatate este buna si urmeaza sa fie externati din spital.

Un numar de 11 persoane au ajuns la UPU dupa ce au fost agresate, 6 persoane dupa ce au cazut de pe biciclete, 4 dupa ce au fost victime ale unor evenimente rutiere.

Un numar de 10 pacienti au solicitat asistenta medicala dupa intepaturi de capuse, 5 dupa ce au fost muscati de caini, iar un copil a fost adus de parinti dupa ce a fost muscat de mana de un sobolan.

In intervalul de mai sus s-au inregistrat 5 tentative de sinucidere, 4 prin ingestie de medicamente, 1 prin automutilare.

 Sursa: Spitalul Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.