Cafenea politică iniţiată de Forţa Civică Satu Mare

10 iunie 2013 | 6 comentarii

cafeneaua politica FC Satu Mare Conducerea Forţa Civică Satu Mare încearcă să iniţieze o cafenea politică ce dezbate în principal probleme ale tinerilor. În acest sens, prim-vicepreşedintele filialei judeţene, Mihai Huzău, alături de preşedinta organizaţiei judeţene de Tineret, Raluca Cherecheş, au organizat la un local din centrul oraşului prima întâlnire a cafenelei politice. Au răspuns invitaţiei doar reprezentanţii UDMR şi ai PP-DD.

UDMR-ul a fost reprezentat de către preşedintele executiv, Franciska Pakay, consilierul judeţean Kovacs Mare şi liderul de la tineret Nagy Szabolcs în vreme ce din partea PP-DD a fost prezentă preşedinta Organizaţiei Judeţene de Tineret, Adriana Stan.

Mihai Huzău a explicat de la bun început că intenţia acestei cafenele este de a afla cu adevărat care sunt partidele interesate de rezolvarea problemelor tinerilor, care vor să facă ceva dincolo de nivelul declarativ, criticând absenţa reprezentanţilor PSD, PDL şi PNL.

Ideea cafenelei este ca în urma discuţiilor să fie identificate problemele tinerilor din Satu Mare dar să fie propuse și anumite soluții.

Prim-vicepreședintele Mihai Huzău a declarat că la sediul partidului va fi amenajat un birou unde se va acorda consultanță tinerilor care doresc să-și înființeze firme cu fonduri oferite de stat, venind astfel în sprijinul tinerilor care doresc să-şi înceapă o mică afacere, sperând astfel să fie create mai multe locuri de muncă. O altă propunere este iniţierea unui curs de educaţie alimentară, având în vedere faptul că foarte mulţi tineri sunt supraponderali şi nu fac deloc mişcare.

În cuvântul său, Nagy Szabolcs a spus că UDMR a derulat mai multe acţiuni de-a lungul anilor, subliniind că este nevoie de scoaterea tineretului de la calculator, din lumea virtuală. Totodată s-a ajuns la concluzia că trebuie promovate acţiuni prin care sătmărenii să-şi cunoască drepturile şi obligaţiile, fiind foarte mulţi care nu cunosc aceste lucruri.

cafeneaua politica FC Satu Mare

Chiar dacă participarea la prima întâlnire nu a fost foarte mare, organizatorii speră că la întâlnirea următoare vor fi mai mulţi tineri de la mai multe partide.

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (6)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. satmarean spune:

  adica o fost ei doi cu trei udemeristi? :)))

  • IOAN spune:

   Macar fac ceva pentru tineri sau marog incerc, nu ca cei de la USL..Ca au promis si tinerirol o “lume” mai buna iar dupa 1 an nici un rezultat…Respect partidului Maghiar si partidului Dan Diaconescu ca au acceptat invitatia partidului FORTA CIVICA…

 2. satmarean spune:

  Cursul de educatie alimentara va fi despre cum sa mananci vita kobe pe banii bietilor contribuabili batjocoriti, asa cum a facut presedintele vostru Mihai Razvan Ungureanu cat a fost prim ministrul lui basescu? Sa le amintim cetatenilor amarati ca un kil de carne de vita kobe costa 1000 $?

 3. lucian spune:

  un kkt! jos forta civica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest