Ultima actualizare: ieri, 22:20

Totul despre sex

Care sunt acele substanţe uimitoare?

endorfinaSe mai numesc “endorfine” si sunt uluitoare. Cand cineva face o injectie cu morfina pentru dureri, drogul merge la terminatiunile nervoase care simt durerea si o indeparteaza. In acelasi timp morfina merge la creier si ii da pacientului o senzatie de fericire. Endorfinele sunt asemanatoare morfinei, dar sunt produse chiar de organism. De aceea, cand cineva e ranit grav, un timp nu simte durerea. Unul dintre cele mai eficiente moduri de a declansa propriile endorfine este prin orgasm.

De fiecare data cand ajungi la orgasm, creierul varsa in sange endorfine si ai acea senzatie minunata de ameteala care te face sa vrei tot mai mult. Si de aceea – in culmea orgasmului –  daca esti intepat cu un ac, abia daca simti.

          Unul din lucrurile de care varstnicii au cea mai mare nevoie este senzatia de bine, una din cele mai sigure modalitati de a o obtine este chiar in dormitorul lor. Sexul imbunatateste relatia, si o relatie buna face si sexul mai bun. E o situatie minunata in care toti castiga – daca profita de ocaziile oferite de sex. Si mai sunt niste avantaje minunate ale sexului pe care nici nu le-am visat.

 

 De exemplu?

In primul rand, sexul – inclusiv orgasmul – este excelent pentru creier. Cand cineva are orgasm, brusc una din partile vitale ale creierului este inundata cu sange bogat in oxigen proaspat. Partea creierului care primeste un flux masiv de sange este numita “cortexul pre-frontal al cerebelului”.

Este fascinant, pentru ca acolo incepe gandirea “inalta” a omului, acolo analizeaza ce se intampla in jurul lui. Dar asta nu e tot. Acea parte a creierului se ocupa de planificare si de luarea deciziilor. De asemenea, este cartierul general pentru impulsul sexual, autointelegere si idei noi. De parca n-ar fi fost suficient, acolo isi au originea creativitatea, aprecierea muzicii si imaginatia.

 

Ce inseamna asta?

Sa ne gandim putin. Pe masura ce oamenii imbatranesc, tocmai acele zone incep sa sufere. Planificarea si luarea deciziilor devin mai putin confuze, devin mai putin receptivi la idei noi, imaginatia le scade – ati vazut asta de sute de ori la cunostinte. Acum imaginati-va fantasticul avantaj de a trimite un dus inviorator de sange proaspat si revitalizant catre acea zona vitala, la fiecare orgasm.

De aceea oamenii care fac sex regulat si frecvent par mult mai stralucitori si mai vigurosi. De asemenea traiesc mai mult si evita moartea prematura.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Un comentariu

  1. ION Răspunde

    Vrem nu vrem ajungem cu putin noroc si la o varsta cand unele organe nu mai raspund la comenzi ca mai inainte. Am 60 ani. Am trait o viata destul de echilibrata aproape din toate punctele de vedere exceptand stresul de care nu m-am putut debarasa….. Citesc cu interes lucrurile pe care domnule doctor Sorin Nichita le scrieti uneori pe acest portal referitor la viata sexuala. As avea o intrebare la dvs. De unde se pot procura medicamentele, substantele care imbunatatesc si ajuta la aceasta varsta si daca trebuiesc luate sub indrumarea doctorului? Poate veti spune ca din farmacie, e putin neplacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.