Ultima actualizare: azi, 21:48

Totul despre sex

Doctorii recomandă masturbarea?

masturbareEvident, masturbarea nu este o forma ideala de activitate sexuala. Desi nu poate rivaliza cu actul sexual pentru o satisfactie de durata, din motive evidente joaca un rol semnificativ in evolutia sexuala a oricui.

Tot asa cum activitatea sexuala incepe cu masturbarea in copilarie, la fel poate lungi satisfactia sexuaal la batranete. Daca barbatul sau femeia trebuie sa aleaga intre pierderea permanenta a puterilor sexuale si masturbarea temporara, masturbarea ar trebui sa castige fara probleme. Daca sotul moare, e normal ca sotia sa se masturbeze pentru a-si mentine reflexele copulatorii pana va gasi un alt partener sexual. La barbat este si mai necesar. Unei femei nu-i trebuie prea mult din punct de vedere mecanic pentru a se pregati pentru sex. Dar inainte ca barbatul sa poata face sex trebuie sa puna in miscare o masinarie foarte complicata. Pentru un barbat in varsta o erectie poate fi exact asta – o constructie complicata pentru ridicarea unui piston rigid care intra intr-un cilindru in asteptare. Inca o data, cand e vorba de erectii, este efectiv un caz de “foloseste-l sau il pierzi!”

Dar daca sotii nu se pot cupla din cauza excesului de greutate?

Datorita versatilitatii uimitoare a echipamentului sexual uman este aproape intotdeauna posibil sa cuplezi penisul cu vaginul. Unul din marile obstacole pentru sex – uneori literal – este obezitatea. Pe masura ce un cuplu imbatraneste si se ingrasa abdomenele lor marite imping vaginul din ce in ce mai departe de un falus. Din nefericire, penisul nu se poate lungi pentru a fi cu un pas inaintea burtii si pana la urma vaginul iese din raza lui de actiune. Solutia ar fi ca ambii parteneri sa slabeasca. Asta nu e intotdeauna posibil. Solutia practica e sa gasesti  o modalitate de a face sex care ocoleste abdomenele proeminente. Una din cele mai eficiente pozitii  este tehnica “in T”. femeia sta in pozitia obisnuita, pe spate cu picioarele larg desfacute partenerul ei sta pe o parte cu sodul catre ea, sub arcul format de picioarele ei ridicate. Nemaifiind in drum ambele abdomene, penisul poate merge pana la capat.

Dar cei cu artrita?

Odata cu trecerea timpului aproape toti oamenii descopera dureri ocazionale ale oaselor si incheieturilor. Uneori disconfortul  poate face pe cineva sa se teama de actul sexual si miscarea care-l insoteste le-ar putea inrautati. Asta nu e neaparat o idee starlucita. La majoritatea formelor de artrita sportul usor si frecvent ajuta. Si ce alt sport usor e mai bun decat in pat? Dar exista un motiv si mai bun. Experienta actului sexual nu este atat de simpla precum pare – nu e doar penis-vagin. Se intampla si alte lucruri de care trebuie sa fim constienti. La oameni, toate glandele din cap sunt interconectate si conduse de glanda-stapana pituitara. Cum testiculele la barbat si ovarele la femeie sunt puternic afectate de activitatea sexual, la fiecare orgasm este lansat un mesaj urgent catre pituitara de la baza creierului. Aceasta transmite mesajul catre tiroida si glandele adrenaline, care incep sa pompeze hormoni.  Cel mai uimitor lucru este ca adrenalinele produc – printre multi alti hormoni – unul numit “cortizol”. Printr-o  coincidenta minunata, cortizolul reduce simptomele artritei! Deci, daca totul merge cum trebuie, sexul regulat si frecvent ar trebui sa usureze simptomele artritei.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Un comentariu

  1. Mihai bledea cu siringa Răspunde

    Na pai ii facem lu castorica partarica cadou un vibrator sa se poată satisface si cand ii singur in centru nou pe strada mircea cel bătrân etaj 4 apartament 19 aviz iubaretilor de castorii puteți sa îl vizitati !daca vreunul ii interesat sa scrieti ca va dau si numărul lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.