Fabrică ilegală de ţigări la Carei. Peste o tonă de tutun confiscat, în urma unor descinderi (Foto)

21 iunie 2013 | 10 comentarii
Fabrică ilegală de ţigări la Carei

Fabrică ilegală de ţigări la Carei

Peste o tonă şi jumătate de tutun, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete, bani şi o armă de vânătoare, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării, în urma mai multor percheziţii efectuate ieri, 20 iunie, în judeţul Satu Mare.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Satu Mare  -  Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, au efectuat, la data de 20 iunie a.c., nouă percheziţii în municipiul Carei, judeţul Satu Mare, la membrii unei reţele infracţionale cu preocupări ilicite pe linia producerii de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală competentă, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

Totodată, poliţiştii au pus în executare 30 de mandate de aducere.

La acţiune au participat şi poliţişti criminaliști, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Municipiului Carei şi ai B.C.C.O. Oradea, precum și inspectori vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 1.523 kg de tutun, prejudiciul estimat de inspectorii din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare fiind de aproximativ 550.000 de lei.

De asemenea, a mai fost ridicată o armă de vânătoare, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete,19 telefoane mobile,un laptop, două cântare electronice şi 7.080 de lei. Toate bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Până în prezent, două persoane au fost reținute.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul S.R.I. 

Sursa: Poliţia Satu Mare

Etichete: , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (10)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Thomas Lukacs spune:

  :)))

 2. Tatar Markos spune:

  Nu la Carei era fabrica !

 3. Tatar Markos spune:

  E mai usor sa patam imaginea municipiului Carei decat sa ne informam corect unde anume a fost captura mare de tutun!

 4. iulian spune:

  Tutunul foi nu este purtator de acciza. Tutunul taiat este. Si daca detii mai mult de un kg este infractiune.Ce se vede in fotografii nu poate fii numita fabrica ci o munca manuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest