Ultima actualizare: azi, 16:37

Locale

Patru sătmăreni au ajutat autorităţile din Budapesta, la viitura de pe Dunăre

inundatii budapesta multisalva (3)Patru sătmăreni voluntari ai asociaţiei Multisalva au fost zilele trecute în Ungaria pentru a ajuta autorităţile în lupta împotriva viiturii de pe Dunăre, capitala Budapesta fiind ameninţată de inundaţii.

Cei patru sătmăreni, Fulop Szabolcs, Szekely Istvan, Jujuman Bogdan şi Dan Munteanu, au fost distribuiţi la aproximativ 30 de km de Budapesta, în localitatea Szentendre, unde au ajutat autorităţile, dar şi voluntarii în misiunile de apărare.

Szekely Istvan a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă că autoritățile maghiare au fost asigurat cazarea, masa, echipamente de protecţie.

Aceştia au ajutat serviciul de alertă 24 de ore din 24, au salvat o bătrână, au transportat o persoană şi au salvat şi o pisică. De asemenea, cu ajutorul scafandrilor aceștia au închis o gură de canal, au patrulat noaptea într-un cartier în ajutorul Poliţiei, păzind bunurile.

Localnicii au fost foarte săritori, ne-au oferit apă, mâncare şi au întrebat dacă este nevoie de ajutor“, a declarat Szekely.

Asociaţia Multisalva a anunţat şi Instituţia Prefectului Satu Mare că este pregătită să intervină pe Dunăre şi în România dacă li se va cere sprijinul.

Prezent la conferinţă, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a spus că acest sprijin este absolut firesc. Ștef a precizat că judeţul Satu Mare a fost printre primele autorități care, dincolo de declaraţii, a sprijinit vecinii maghiari cu logistică. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.