Ultima actualizare: azi, 21:48

ecstasy, traficanti droguri satu mare
Locale

Traficanţi de droguri trimişi în judecată. Primeau drogurile din Olanda prin colet!

ecstasy, traficanti droguri satu marePoliţiştii Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare, sub directa coordonare a procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Satu Mare,  au finalizat cercetările în cauza privind destructurarea unei grupări de criminalitate organizată cu preocupări infracţionale pe linia traficului internaţional de droguri de mare risc.

În acest sens procurorii DIICOT au emis rechizitoriul cu propunere de trimitere în judecată a trei dintre membrii grupării: C.M.G., de 46 ani, L.V., de  23 ani şi R.A.K., de 35 ani.

La finele lunii ianuarie au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor şi au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, context în care au fost ridicate cantităţi de droguri şi alte bunuri.

În cursul investigaţiilor s-a stabilit că suspectul principal, C.M.G., despre care existau indicii că deţine, consumă şi oferă spre comercializare droguri de risc şi de mare risc, cannabis, ecstasy şi cocaină, avea legături infracţionale cu un cetăţean olandez, care îi furniza şi expedia, prin intermediul unei firme de curierat, droguri ascunse în colete. În activitatea infracţională a fost cooptat şi V. L., din Negreşti Oaş, care, fiind coordonat de către C.M.G., a avut printre altele, şi sarcina de a expedia în Olanda suma de bani necesară cumpărării drogurilor şi de a prelua coletul la sosire.

În urma activităţii de prindere în flagrant, în momentul preluării coletului,  precum şi în urma percheziţiilor efectuate, au fost găsite şi ridicate 400 de pastile MDMA (ecstasy), 1,5 gr. cocaină, 2,2 gr. cannabis,  laptop-uri, calculatoare, telefoane mobile, cartele telefonice şi diferite sume de bani.

Trei dintre membrii grupării au fost reţinuţi la momentul respectiv, pe numele a doi dintre aceştia instanţa emiţând mandate de arestare preventivă, faţă de cel  de-al treilea suspect luându-se măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

D.I.I.C.O.T.- B.T. Satu Mare a dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpaţi, C.M.G. pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare fără drept de droguri de mare risc, participaţie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, V.L. pentru constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare fără drept de droguri de mare risc, participaţie la introducerea în ţară de droguri de mare risc, procurare şi deţinere de droguri de risc şi R.A.K. pentru deţinere de droguri de risc şi mare risc.

Sursa: IPJ Satu Mare

2 comentarii

  1. Simona Răspunde

    Inca o data politia satmareana dovedeste ca isi face treaba.

  2. undercover Răspunde

    BRAVO POLITIA !!!! ca astia numa asa pot sa umble cu masini tari pe timp de criza,acum vor fii poponari,consumatori de carnati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.