Ultima actualizare: azi, 10:34

Vitralii Palatul Administrativ
Locale

Vitralii cu Sf. Ioan Botezătorul și harta județului Satu Mare, în Palatul Administrativ

Vitralii Palatul AdministrativLa etajul întâi al Palatului Administrativ, la fereastra dintre Consiliul Județean și Prefectură a început realizarea vitraliilor care îl vor reprezenta pe Sfântul Ioan Botezătorul.

Pe 24 iunie, zi  în care se sărbătorește ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, de la ora 16:00, se va desfășura slujba religioasă și sfințirea vitraliilor de la Palatul Administrativ, la care va participa și PS Iustin Sigheteanul, arhiereu vicar al Maramureşului şi Sătmarului, precum și alți invitați din județ Satu Mare.

Lucrările vitraliilor sunt realizate de o societate de profil din Iași, la recomandarea reprezentanților de la mănăstirea Scărișoara.

Sfântul Ioan Botezătorul este încadrat în partea stângă de harta României, iar în partea dreaptă de harta județului Satu Mare.

Sfântul Ioan Botezătorul va fi declarat protectorul județului Satu Mare, din acest an Ziua Județului Satu Mare fiind stabilită chiar de 24 iunie.

12 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Vai de capu si de zilele mele. Un alt MARE proiect bifat de USL. Deja ne merge mai bine. Dealtfel mi se pare de prost gust sa manelizezi cladirea aia cu vitralii. Ca nuca in perete. Daca puneau o icoana era mai civilizat. Sunt curios maine ce tampenii se vor mai inventa… noroc ca noaptea-I scurta si nu e atata vreme pentru meditatii

  2. cocojumbo Răspunde

    am auzit ca coica o sa faca usa de la intrare in primarie din sticla colorata cu imaginea sfintei patrimi: el, papici, roca si babuta

  3. io Răspunde

    Firma din Iași e de prestigiu în realizarea vitraliilor în România.
    Însă ceea ce s-a făcut acolo nu e vitraliu autentic, ci un kitsch.
    E pictură pe sticlă, iar pentru a crea impresia de vitraliu s-a pus din loc în loc câte o bandă adezivă de plumb. (tehnica layover).
    Aveam în Satu Mare firmă cu tradiție în vitralii și artiști renumiți pentru pictură.
    Era și mai ieftin și vitraliile erau autentice.
    Dacă vreți să puneți vitralii, puneți vitralii, nu kitschuri fie ele făcute de ieșeni cu reputație.

    • satmarean Răspunde

      Kitch este si ideea in sine de a pune ACOLO acele “simili”-vitralii. Dar pentru a intelege asta trebuie putina scoala si o doza mare de bun simt

  4. Sfantu duh Răspunde

    Foarte buna initiativa,icoane avem ,sfant avem ,hram avem!Mai trebuie amenajat un altar si un cimitir in parcare ,pus un clopot in turn si gata avem parohie intoata regula!Stef sa fie diacon ,Govor clopotar,Coica gropar ( putea fi si cantor da canta subtire),Roca cantor si Papici bocitoare cu juma de norma.Babuta fireste doar lumanareasa poate fi.

    • Satmarean Răspunde

      :))))))) Cel mai tare comentariu! :))))))

    • Robert Răspunde

      Imi place urmatoarea opinie a “Sfantului Duh”: “Foarte buna initiativa,icoane avem ,sfant avem ,hram avem!Mai trebuie amenajat un altar si un cimitir in parcare ,pus un clopot in turn si gata avem parohie intoata regula!Stef sa fie diacon ,Govor clopotar,Coica gropar ( putea fi si cantor da canta subtire),Roca cantor si Papici bocitoare cu juma de norma.Babuta fireste doar lumanareasa poate fi.”

  5. GINO Răspunde

    Nu aveti nimic sfant in voi….o sa va aduceti aminte cand ve-ti avea o nenorocire in viata ce inseamna sa-l iei in deradere pe SFANTUL IOA BOTEZATORU.Sa…nu va fereasca DUMNEZEU

    • Bella Răspunde

      daca nu-i scrii numele corect, patesti ceva?

      • GINO Răspunde

        Gresala mea de ortografie este un pacat infim,dar ptr care am sa ma rog, fata de cei care fac bascalie de lucrurile sfinte si SFANTUL IOAN BOTEZATORU

        • m Răspunde

          GINO,pe Dumnezeu nu-l intereseaza vitraliile si faptul ca ele plac sau nu.Faptul ca tu ai blestemat,insa,da.Nu te vad bine.Nu cred ca Dumnezeu apreciaza ca tu-i blestemi pe cei care ridiculizeaza ce trebuie ridiculizat,falsitatea credintei manifestate prin astfel de acte si evenimente..

  6. Ciocirlie Răspunde

    AS DORI SA-MI TRIMITETI SI MIE UN MESAJ CU FIRMA DIN IASI CARE A REALIZAT VITRLIILE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.