Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

Au furat 1.000 de litri de motorină dintr-o fermă, cu complicitatea paznicului

motorinaPoliţiştii Compartimentului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad au depistat principalii suspecţi în cazul sustragerii a peste 1.000 litri de motorină dintr-un rezervor de stocare, aparţinând unei societăţi cu sediul în localitatea Cig. Trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei.

           Administratorul societăţii păgubite, un bărbat de 60 de ani, a sesizat Poliţia, reclamând că pe timp de noapte, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii şi forţând sistemul de închidere al rezervorului au sustras 1.150 de litri de motorină. La scurt timp toţi cei cinci suspecţi în cazul acestui furt, au fost identificaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad, sprijiniţi de agenţii de siguranţă publică.

          Din ancheta derulată a rezultat că, iniţial, au pătruns în incintă doi dintre suspecţi, Ioan K., de 22 de ani şi Dan M., de 29 de ani, ambii din Cig, şi au furat cantitatea de 80 de litri de combustibil. Ulterior, au revenit în aceeaşi locaţie cu autoturismul unuia dintre suspecţi, pentru a putea sustrage şi transporta o cantitate mai mare de motorină. Alături de primii doi tineri, au fost cooptaţi în activitatea infracţională şi Levente K., de 36 de ani, din Ungaria şi Csongor D., de 31 de ani, din Satu Mare, rolurile împărţindu-se, astfel încât unii dintre suspecţi supravegheau zona, evitând astfel să fie surprinşi în timpul comiterii faptei. De această dată cei patru bărbaţi au furat 1.050 litri de motorină, cantitate ce a fost vândută în Cig şi în municipiul Satu Mare.

Mai mult, poliţiştii au stabilit că suspecţii au beneficiat şi de complicitatea paznicului, un bărbat de 48 de ani, de asemenea din Cig. Matei G. lucra ca îngrijitor la o fermă zootehnică ce funcţiona în aceeaşi incintă cu societatea păgubită, bărbatul asigurând şi paza locaţiei.

Au fost reţinuţi în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, Ioan K., de 22 de ani, Dan M., de 29 de ani, dar şi paznicul, Matei G., de 48 de ani, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă.

Ceilalţi doi suspecţi, Csongor D. şi Levente K. se sustrag urmăririi penale, poliţiştii continuând cercetările în vederea prinderii şi reţinerii acestora pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Sursa: Poliţia Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.