Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Finanțele sătmărene au atras în plus la buget, 7,7 milioane de lei

dana godja, ioan mircea ardelean 0(7)Finanțele sătmărene au adus aproximativ 7,7 milioane de lei, în plus, la bugetul de stat în primul semestru, față de planul de încasare, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă, directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean.

Gradul de realizare a planului de încasări a fost de 103,09% la sfârșitul lunii iunie, ceea ce înseamnă că a fost depășit cu 3 procente, respectiv 2,2 milioane de lei. Pe primul semestru al anului gradul realizat a fost de 101,73%.

Directorul DGFP Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a declarat că prin depășirea gradului de realizare a încasărilor cu 1,73%, s-a reușit atragerea a 7,7 milioane de lei, în plus, la bugetul de stat. Acesta a precizat că instituția se află între primele cinci la nivel național, la gradul de realizare a planului de încasări.

De asemenea, au fost reduse arieratele cu 41,1 milioane de la începutul anului. Valoarea arieratelor certe a fost de 60,1 milioane la 01.01.2013, iar la sfârșitul lunii iunie a fost de 46,3 milioane.

Ioan Mircea Ardelean a menționat că pentru acest an nu ajung banii pentru salariile din învățământ, fiind nevoie de încă 21,6 milioane de lei pentru acoperirea întregului an, probleme în acest sens fiind și la asistenții personali ai persoanelor cu handicap, unde există un deficit de 9,6 milioane de lei. Potrivit directorului DGFP, aceste sume au fost solicitate la rectificarea bugetară din iulie.

Ardelean a mai precizat că din ultimele informații pe care le are, sediul Direcției Regionale a Finanțelor Publice va fi la Cluj Napoca, deși și-ar fi dorit să fie la Satu Mare, însă pentru contribuabili nu vor fi dezavantaje, întrucât fiecare serviciu a direcției va fi reprezentat și în teritoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.