Ultima actualizare: azi, 11:07

Locale

Lucrări întârziate la Policlinica Veche. Executantul va fi penalizat

policlinica veche (1) Lucrările de modernizare a Policlinicii Vechi (Ambulatoriul II al Spitalului Județean Satu Mare) urmează să fie finalizate în termen de o lună de zile, potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Consiliului Județean.

Lucrările au început în 06.03.2012 și aveau ca termen de finalizare 12 luni de zile, executantul fiind Tehnoclima General Contractor SRL Oradea. Termenul de execuție a fost depășit cu peste 70 de zile, iar Consiliul Județean va aplica penalizări.

În răspunsul solicitat de PortalSM cu privire la situația Policlinicii Veche, biroul de presă a precizat că ”preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a cerut firmei care reabilitează Ambulatoriul II a Spitalului Judeţean Satu Mare să finalizeze cât mai curând lucrările. Pentru că a depăşit termenul prevăzut în contract, constructorului i se calculează deja penalităţi”.

”Reprezentanţii Tehnoclima General Contractor SRL Oradea, firma care execută lucrările de construcţii, au dat asigurări că în termen de o lună reabilitarea Ambulatoriului va fi finalizată.  Preşedintele Adrian Ştef a reamintit constructorului că a intrat în a 73 zi în care se calculează penalităţi şi că este direct interesat de a finaliza cât mai curând lucrările.

Reprezentanţii constructorului au afirmat că lucrările au fost executate în proporţie de 90%, rămânând de executat doar finisajele la pardoseli şi casa scărilor şi amenajarea curţii interioare şi a copertinei de la accesul principal în Policlinică”, se arată în răspunsul remis redacției.

Motivele pentru care termenul de execuție a lucrărilor a fost depășit, nu au fost oferite nici de Consiliul Județean, nici de constructorul Tehnoclima General Contractor SRL Oradea, firmă a cărei director general, Gabriel Gheorghiu, a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de reporterul PortalSM. Ciudat este faptul că biroul de presă al Consiliului Județean nu ne-a comunicat valoarea sau procentul penalizărilor aplicate constructorului, cu toate că este vorba despre bani publici.

Conducerea Consiliului Județean a declarat, în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în data de 27 septembrie 2012, că valoarea totală a lucrărilor va ajunge la circa 6,6 milioane lei, cu TVA, iar predarea finală a Ambulatoriului se va face pe 6 decembrie 2012.

 

6 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Asa isi respecta conducerea Consiliului Judetean promisiunile: “Conducerea Consiliului Județean a declarat, în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o în data de 27 septembrie 2012, că valoarea totală a lucrărilor va ajunge la circa 6,6 milioane lei, cu TVA, iar predarea finală a Ambulatoriului se va face pe 6 decembrie 2012.”
    Le reamintim celor din fruntea CJ Satu Mare ca suntem in a doua parte a anului 2013.

  2. Caragiale Răspunde

    Valoare penalitatii se negociaza….depinde de procentul pe care-l va capata cineva. Procent mai mare …penalitate mai mica…etc…ca de obicei …ce nu stiti?!

  3. everde Răspunde

    cred ca mai e timp sa schimbe ferestrele verzi comandate de UDMR in favoarea unora galbene sau rosii. Depinde cine conduce cu adevarat consiliul…

    • Io Bag Răspunde

      Apoi bă everde, ești un dobitoc șovin amestecător de căcat! Dacă îți mai aduci aminte, toată clădirea era VERDE încă din construcție! Jamurile alea au au fost cumpărate să fie în ton cu restul clădirii! Nu e vina nimănui că la putere au ajuns puturoșii de penelei erecți care au mânjit cu culoarea lor galbejită fațada clădirii! Bine că nu au făcut-o comunisto-purpuriu precum culoarea comuniștilor parteneri de useleu. Da’ vorba aia, De gustibus non disputandum!

  4. Satmarean Răspunde

    Ferestrele verzi sunt ale lui Smadu !

  5. Om Răspunde

    Sunt de acord cu tine ,, everde”! Comentariile mancatorilor de rahat care ,, baga,, nu ma intereseaza..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.