Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Peninsula – Ziua 1 (Galerie FOTO)

peninsula (12)Valea Garbaului “Calling”, ziua mult asteptata care marcheaza inceputul editiei cu numarul 11 din acest an al celui mai mare festival din Romania – Peninsula.

Am ajuns direct la locatie cu ajutorul autobusului dedicat pentru festival care circula destul des, din 15 in 15 minute. Ne luam bratarile intram pe poarta, muzica buna, mirosul proaspat de bere ne intampina inca de la intrare. Facem un mic tur al zonei si putem spune ca organizatorii s-au gandit si la cel mai pretentios “gurmand” de muzica buna. Multe scene, de diverse genuri, terase multe, necesare in cazul in care vrei sa iti mai odihnesti tenesii si sa stai linistit la un suc sau la o bere. Nu stam prea mult la hoinarit deoarece ne grabim sa ajungem la mainstage.

Pentru fanii reggae, organizatorii i-au adus anul acesta pe Alborosie & Shengen Clan. Concertul de la Peninsula face parte din turneul european al italianului, ce are ca scop promovarea ultimului album semnat de AlborosieSound The System. Concertul a fost decalat cu aproximativ 40 de min dar dupa trecerea suspansului urca in sfarsit Albarosie pe scena si a inceput nebunia reggae. Concertul a durat in jur de o ora, artistul a cantat piese de pe albumunul nou Play Fool, Rock The Dancehall s.a, si nu au lipsit bineinteles hiturile consacrate No CocaineHerbalistWaan The HerbRaggamuffin.

Atmosfera exploziva intretinuta de artistii reggae a alungat racoarea din randul publicului. Desi e greu sa-i multumesti pe toti oamenii, avand in vedere ca la peninsula vin trupe care canta rock, reggae, alternativ, DJ, totusi nu s-au auzit huiduielile care de obicei nu lipsesc de la astefel de festivaluri. Albarosie a reusit sa-i vrajeasca pe toti cei prezenti. Pe scurt Albarosie – genial! Felicitari organizatorilor pentru alegerea facuta!

Dupa momentul reggae a venit timpul sa urce pe scena probabil cel mai bine cotat si cel mai asteptat artist Paul Kalkbrenner. Inainte ca sunetistii sa aduca echipamentul pe care berlinezul urma sa cucereasca publicul, lumea a inceput sa ii strige cu neincetare numele. Pe scena a fost adus pupitrul artistului, moment in care lumea a fost in delir pentru ca in scurt sa inceapa cutremurul electronic. Un show extraordinar facut de neamt, pe fundalul unui joc de lumini si de imagini splendide. Artistul a pastrat hiturile “The sky and the sand”, “Aron” pe finalul concertului moment in care publicul a explodat. Smartphone-urile erau in aer si capturau momentul iar multe persoane erau pe umerii prietenilor cu mainile ridicate si fredonau beat-ul. Show-ul de doua ore nu a fost foarte spectaculos dar cu siguranta, adunat, a meritat.

Si ca sa nu mergem acasa asa devreme, am mai facut un popas la cortul Freedom Music ca sa-i ascultam de aceasta data, pe unii din cei mai adorati artisti ai nostrii – baietii de la Suie Paparude, care ca de obicei au stiut sa creeze o energie puternica in randul publicului care nu vroia sa plece de acolo nici la 3 si jumatate cand se terminasera concertul.

In concluzie, a fost o prima zi cu multa energie, cu multa muzica buna care marcheaza doar inceputul acestui mirific festival – Peninsula 2013 Cluj Napoca.

Sălăjan Vivian

Un comentariu

  1. ion romanu Răspunde

    acuma nu ca sa fiu naspa, dar pe artistul reegae il cheama Alborosie nu albarosie. asta daca tot ai venit si intrat gratis la peninsula. putina documentare nu strica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.