Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Percheziţii DIICOT în Dâmboviţa, Prahova şi Satu Mare. Prejudiciul estimat: 300.000 euro

mascati_diicotProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Dâmboviţa, au efectuat, la data de 24 iulie 2013, o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 14 persoane, specializat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin producerea de produse accizabile din tutun, în afara unui antrepozit fiscal autorizat.

În sarcina membrilor grupării există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2012, au fabricat în mod ilegal ţigarete, in locatii in care deţineau aparatura necesară desfăşurării acestei activităţi şi materiale consumabile utilizate pentru producerea ţigaretelor.
Tigaretele produse erau ulterior comercializate in mod ilegal pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cauză pe raza judeţelor Dâmboviţa (5), Prahova (6) şi Satu Mare (1), au fost identificate şi ridicate cantitatea de aproximativ 10 kg. de tutun vrac si 12.500 de țigarete.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională de care sunt suspectaţi învinuiţii este de aproximativ 300.000 de Euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa sunt audiaţi învinuiţii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul B.C.C.O. Ploieşti, S.C.C.O. Satu Mare şi I.P.J. Dâmboviţa, precum şi IJJ Prahova, Dâmboviţa şi Satu Mare.

Sursa: DIICOT

Un comentariu

  1. Corcoduse salbatice Răspunde

    Dambovita – Satu Mare astia miros a Scoica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.