Ultima actualizare: azi, 15:02

Locale

PNL îl propune pe Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor

Ovidiu SilaghiBiroul Politic Naţional al PNL a decis marţi să-l propună pe deputatul liberal Ovidiu Silaghi pentru funcţia de ministru al Transporturilor.
Decizia a fost luată cu 47 de voturi favorabile şi cinci împotrivă, au declarat pentru AGERPRES surse liberale.
Şedinţa conducerii PNL a fost condusă de prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, în contextul în care preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a absentat, fiind plecat din ţară.
Reuniunea BPN al PNL a fost amânată timp de o oră faţă de momentul la care era programată să înceapă, reprezentanţii partidului motivând că acest lucru a avut loc din motive obiective.

Prim-vicepreședintele PNL Klaus Iohannis a declarat, marți, că Ovidiu Silaghi este propunerea oficială a PNL pentru postul de ministru al Transporturilor, el fiind votat de marea majoritate a Biroului Permanent Național (BPN).

Iohannis a declarat că el a fost cel care l-a propus BPN pe Silaghi pentru a conduce acest minister, după o discuție purtată cu liderul PNL, Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

Propunerea va fi comunicată la nivelul USL, urmând ca decizia să fie luată în cadrul unei ședințe în interioul Uniunii în care să fie prezentat rezultatul votului BPN al PNL.

Klaus Iohannis a precizat că zvonurile privind cedarea portofoliului la Transporturi de PNL către PSD, în schimbul celui de la Educație și Apărare nu sunt fondate.

Silaghi: Nu cred că Băsescu va avea ceva împotriva nominalizării mele la Transporturi

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu a spus, potrivit premierului Victor Ponta, că se va gândi până la sfârşitul săptămânii la nominalizarea sa la Transporturi şi întrebat dacă este de părere că şeful statului va avea ceva împotrivă, Silaghi a răspuns: “Nu cred să aibă nimic împotrivă şi e foarte bine că se gândeşte, pentru că Ministerul Transporturilor e un minister pilot în Guvern şi cea mai mare parte a fondurilor structurale europene sunt gestionate prin acest minister. Mi se pare absolut normal ca preşedintele României să se gândească bine”.

Silaghi a mai spus că atât el, personal, cât şi colegii din PNL au apreciat ca foarte bună prestaţia fostului ministru Relu Fenechiu în fruntea Ministerului Transporturilor.

El a precizat că a stabilit, în urma unor “discuţii lungi” cu Fenechiu, strategia de a continua toate programele începute de acesta.

“Vrem să avem în acest domeniu o continuitate. Cum el a preluat de la mine ministerul, în aceiaşi termeni şi cu aceiaşi parametri de performanţă dorim să continuăm această activitate la Ministerul Transporturilor”, a adăugat Silaghi.

Întrebat despre eventuala sa intenţie de a candida la alegerile europarlamentare de anul viitor, Silaghi a precizat că timpul pentru a se gândi la candidatură este suficient.

“Alegerile sunt la anul, pe 25 mai. E timp suficient să mă gândesc şi eu, cum face preşedintele Băsescu”, a spus Silaghi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.