Ultima actualizare: azi, 14:04

Locale

UPDATE Scandal în faţa Poliţiei. Peste 50 de oameni care au muncit la negru reclamă că n-au fost plătiţi VIDEO

politia satu mare muncitori gorj (20)Scandal în faţa Poliţiei Municipiului Satu Mare. Peste 50 de oameni din judeţul Gorj care au muncit la negru timp de 40 de zile în comuna Crucişor au reclamat faptul că nu au fost plătiţi. Patronul le-a promis 50 de lei/zi.

Muncitorii au declarat că au lucrat în Sâi şi Crucişor la defrişări de păduri şi săpături, în condiţii foarte grele. Aceştia s-au înţeles cu reprezentanţii firmei unui om de afaceri „Ciorbă” care le-au promis 50 de lei/zi. Plata însă a întârziat să apară, ultima promisiune fiind făcută pentru vineri seara, urmând ca astăzi dimineaţa cei 57 de oameni să plece la casele lor, în Gorj. Fiecare persoană ar fi trebuie să încaseze între 1.700 şi 1.800 de lei pentru cele 40 de zile muncite, printre acestea fiind şi minori şi o femeie însărcinată. Oamenii s-au plâns că au fost ţinuţi în condiţii inumane şi înfometaţi.

Supăraţi că nu şi-au primit banii promişi, chiar dacă munceau la negru, aceştia s-au îmbarcat în autocarul ce trebuia să-i ducă acasă şi au mers direct la Poliţia municipiului Satu Mare pentru a-şi căuta dreptatea.

Deocamdată situaţia nu este clară. Oamenii nu ştiu exact pentru cine au muncit, cum se numeşte firma, însă ştiu doar că un anume „Giubega”  ar fi trebuit să-i plătească. Din câte se pare reprezentanta firmei ar fi declarat că a făcut plata muncii în contul acestui „Giubega”, care ar fi dispărut.

Poliţiştii au început o anchetă.

 

UPDATE: Poliţiştii sătmăreni verifică sesizările

Redăm în continuare comunicatul IPJ Satu Mare pe acest subiect:

    “La această oră poliţiştii Secţiei 1 Valea Vinului Poliţie Rurală şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor verifică sesizările unor muncitori din judeţul Gorj, care reclamă că o firmă din Maramureş nu le-a plătit salariile pentru munca depusă.

          Aproape 50 de persoane din judeţul Gorj au sesizat în această dimineaţă Poliţia Municipiului Satu Mare, reclamând că au efectuat lucrări în fondul forestier aparţinând Ocolului Silvic Borleşti, lucrări contractate de o firmă din Maramureş, iar la final nu şi-au primit sumele de bani cuvenite pentru munca depusă.

Administratorul societăţii din Maramureş le-a relatat poliţiştilor că vineri, 12 iulie a.c., a înmânat unui reprezentat al muncitorilor, suma de 57.000 lei, reprezentând salariile tuturor persoanelor angrenate în lucrări, însă acesta a dispărut cu banii.

Muncitorii, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit salariile, iar colegul lor, ce ar fi  luat întreaga sumă de bani, nu mai e de găsit, s-au adunat în faţa sediului Polţiei Municipiului Satu Mare pentru a reclama aceste aspecte.

Poliţiştii sătmăreni au demarat ancheta în acest caz,  persoanele implicate fiind audiate la această oră”. 

UPDATE 2: Poliţiştii au deschis dosar penal pentru înşelăciune

IPJ Satu Mare a comunicat astăzi, printr-un buletin de presă, că s-a întocmit dosar penal pe numele a două persoane, cercetate pentru înşelăciune.

          „Poliţiştii  Serviciului de Investigare a Fraudelor îi cercetează în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune pe Florica A, de 32 ani şi Constantin G., de 27 ani, care, în perioada 01.06 – 12.07.2013 nu au înregistrat 52 de persoane în registrul de evidenţă al zilierilor al unei societăţi din judeţul Maramureş, care au prestat diferite servicii pentru această societate pe raza localităţii Borleşti, neachitându-le astfel salariile. În cauză urmează a se stabili prejudiciul cauzat. Cercetările continuă în vederea tagerii la răspundere penală a celor ce se fac vinovaţi de încălcarea prevederilor art.215 alin 1,3 din Codul Penal, a art.279 ind.1 din Legea nr.53/2003”.

 

 

 

Un comentariu

  1. gogomanul Răspunde

    oameni buni ma doare sufletul de voi dar politia SM din incompetenta si comoditatea in general a lucratorilor nu o sa va rezolve favorabil problema niciodata,,,,nu uitati ce scriu azi 28.08.2013

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.