Ultima actualizare: ieri, 20:44

Totul despre sex

Sexul – forma de protecție împotriva atacului de cord? Cum așa?

sexCardiologii sunt de acord ca trei dintre factorii majori de garbire a atacurilor de inima sunt lipsa sportului, greutatea excesiva si tensiunea nervoasa. Sexul frecvent si viguros controleaza toate aceste pericole.

Sunt cateva forme de exercitii fizice care asigura avantajele unei copulatii. Miscarile pelviene viguroase intretin muschii si legaturile intregii coloane vertebrale in buna conditie. Este imbunatatita circulatia intregului corp si este incurajata respiratia adanca. Daca va ganditi ca sport, sexul bate joggingul. Ganditi-va asa:

Unul din scopurile principale ale jogging-ului este sa creasca pulsul la 120 de batai pe minut si astfel sa creasca rezerva cardiaca. In timpul actului sexual, pulsul creste la 160 de batai pe minut chiar inainte de orgasm si in timpul lui. In plus, presiunea sangelui creste, o perioada scurta, cu 50% – acesta este considerat un avantaj. S-a calculat ca un act sexual mediu consuma cam 150 de calorii, ceea ce il face interesant pentru cei care-si controleaza greutatea.

Un singur act sexual este echivalent cu o jumatate de ora de jogging. Pentru cei mai multi oameni, patru ture in jurul parcului intr-o dimineata rece si ploioasa nu se compara cu o runda intr-un pat cald.

Orice barbat care se gandeste la asta va da patruzeci de minute de tropait pe pavaj horcaind dupa aer, pentru o ora in imbratisarea parfumata a unei femei.

Celalalt dezavantaj al sportului regulat este ca uiti sa te tii de el. Sexul este mult mai greu de uitat si partenerul tau e acolo ca sa-ti aminteasca. Si mai are un avantaj fata de jogging: nu e nevoie de incaltaminte speciala.

O viata sexuala activa reduce greutatea si altfel. Chiar daca unora le place ca partenerii sa fie mai plinuti, tuturor le place sa arate perfect cand se dezbraca. Pentru a-si mentine sex-appeal-ul, majoritatea femeilor si barbatilor isi urmaresc greutatea.

Una dintre cele mai mari poveri pentru inima este societatea noastra frenetica. Frustrarile si anxietatile zilnice care ne chinuie pot produce probleme progresive si necrutatoare la inima si la vasele de sange. Aici intervin endorfinele si oxitocina. Nimic nu e ca un orgasm bun – si ca tranchilizantele naturale pe care le elibereaza-  pentru a sterge stresul si tensiunea existente inoastre cotidiene. Pacea si relaxarea pe care  o da o relatie sexuala implinita si iubitoare nu poate fi obtinuta altfel – la nici un pret. Exista un bonus: pe masura ce bogatia relatiei sexuale satisfacatoare calmeaza si relaxeaza individual, experienta sexuala in sine este si mai satisfacatoare. In forma sa cea mai buna, sexual poate fi antidotul ideal pentru lumea noastra nebuna si confuza.

 


Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.