Ultima actualizare: azi, 22:26

Totul despre sex

Sexul nu provoacă atacuri de inimă?

sec atac cordNu tocmai. Daca starea cardiaca a unei persoane s-a deteriorat atat de mult peste ani incat un atac de cord bate la usa, copulatia sigur ca poate fi stresul final care taie fluxul de sange catre inima slabita. Asta nu inseamna ca sexul provoaca atacuri de cord. Acelasi lucru il pot face si privitul unui film incitant la televizor sau alergatul dupa autobus a doua zi dimineata. Renuntarea la sex in acel moment nu va amana inevitabilul decat maxim cateva ore. Si daca te gandesti bine, sunt moduri mai rele de a lasa in urma aceasta lume decat “calarind in sa”.

Actul sexual este o problema pentru cei care au avut atacuri de cord?

Cu exceptia unor cazuri extreme de grave, pericolul actului sexual pentru inima este nesemnificativ. Regula folosita de multi medici este: daca o persoana poate face o tura de bloc sau poate urca doua etaje fara simptome cardiace, poate face si sex. Probabil ca presiunea asupra inimii provocata de o plimbare rapida este mai mare decat cea provocata de un orgasm rapid. Copulatia necesita un consum energetic de aproximativ cinci calorii pe minut, ceea ce e bine pentru cei care si-au revenit de pe urma atacurilor de cord.

De fapt, cercetatorii au masurat exact de ce e nevoie pentru a face sex. Dupa cum va asteptati, sexul oral – cunnilingus sau felatia – nu solocita prea mult inima. Sexul cu sotia deasupra este ceva mai putin solicitant pentru barbat, iar barbatul deasupra la orgasm indica pulsul la doar 160 batai pe minut – dar numai putin timp.

Pentru ca un atac de cord, raneste mult muschiul inimii, e bine sa asteptati pana cand prima etapa a vindecarii este aproape de final. Ca sa fiti siguri, activitatea sexuala ar trebui amanata pana la opt-zece saptamani dupa actul initial. Ca la orice problema medicala, medical personal este cel care va poate da cel mai bun sfat. Va rog, consultati-va medical pentru orice problema de ordin medical. Nimeni nu poate spune cu certitudine ce s-ar intampla daca  s-ar face copulatia inainte.

 

Vă urăm o săptămână fără crize. Orice asemănare cu realitatea poate fi adevărată!

Reclamaţii ulterioare nu se primesc!
Dr. Sorin Nichita
[email protected]

 

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.