Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Sorin Oros, numit director interimar la Teatrul de Nord Satu Mare

Sorin Oros, director Teatrul de Nord Satu Mare

Sorin Oros

Actorul Sorin Oros este de la 1 iulie noul director al Teatrului de Nord Satu Mare, fiind numit interimar, pe o perioadă de maximum șase luni de zile.

Oros l-a înlocuit pe regizorul Andrei Mihalache, al cărui mandat interimar a expirat. Primăria Satu Mare a organizat în luna iunie un concurs pentru ocuparea postului de director general al Teatrului de Nord Satu Mare, la care s-au înscris trei candidați: regizorul Gelu Badea, regizorul Andrei Mihalache și actorul Sorin Oros. Cel mai mare punctaj a fost obținut de actorul Sorin Oros, însă în urma contestațiilor depuse de ceilalți doi candidați, concursul a fost anulat.

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că până la organizarea unui nou concurs Sorin Oros a fost numit director interimar. Aceasta a precizat că interimatul regizorului Andrei Mihalache nu se putea prelungi, conform legii, astfel că s-a luat decizia să fie numit Oros, care, de altfel, a obținut și cel mai mare punctaj la concurs.

Marcela Papici a menționat că interimatul poate fi asigurat pentru maximum șase luni într-un an, dorindu-se ca în această perioadă să fie organizat un nou concurs pentru ocuparea postului de director al Teatrului de Nord. Cel mai probabil procedura pentru organizarea concursului va fi începută în luna august, iar concursul ar putea fi organizat în septembrie sau octombrie.

”Interimatul domnului Mihalache nu se putea prelungi, conform legii. Sorin Oros a luat cel mai mare punctaj la concursul pe care l-am organizat și am decis să îl numim pe el director interimar. Vom ține cont de perioada de concedii, iar în ședința din august cred că vom putea începe procedura pentru organizarea concursului, iar în septembrie-octombrie să avem un nou concurs”, a declarat viceprimarul Marcela Papici.

Sorin Oros s-a născut pe 1 decembrie 1967, la Cluj Napoca, fiind absolvent al Facultății de Litere, Departamentul de Teatru – specializarea Arta Actorului, clasa prof. Marius Bodochi , asistent Dorin Andone (1993-1997), din cadrul Universității „Babeș-Bolyai ”.

Un comentariu

  1. Dorel Răspunde

    Din nou o vrajeala a viceprimaritei Papici. Conform legii concursul trebuie organizat don nou in maxim 30 de zile de la solutionarea contestatiilor. Cu acest interimat se urmareste sa obtina si D-l Oros experienta de manager, caci acest lucru ii lipseste. De fapt comisia de contestatie a si constatat lipsa acestei experiente. V-a sta si Oros vreo 2 ani interimar (cum au stat si altii) pana cand va obtine experienta de manager necesara conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.