Tinerii liberali au organizat un simpozion despre arta discursului

11 iulie 2013 | 20 comentarii

seminar pnl(2)Miercuri, 10 iulie la muzeul de Artă din Satu Mare a avut loc simpozionul „Discursul politic între pragmatism şi forţă de expresie” organizat de Organizaţia Municipală de Tineret a PNL Satu Mare în colaborare cu Clubul Studenţesc Liberal.

Au conferenţiat: Adrian Ştef, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Acad. dr. Virgil Enătescu, dr. Claudiu Porumbăceanu, drd. Felician Pop.

Tema simpozionului a fost extrem de incitantă, iar vorbitorii au împărtăşit din experienţele lor directe privind tehnicile discursive subliniind necesitatea reconsiderării poziţiei politicianului din lumea de astăzi precum şi flexibilitatea şi adecvarea de care trebuie să dea dovadă în permanenţă acesta.

Preşedintele Adrian Ştef a subliniat importanţa sincerităţii discursului. Pentru a avea succes un politician trebuie să spună în permanenţă adevărul, să nu facă promisiuni fără acoperire, să aibă o adresare clară şi naturală.

Felician Pop a prezentat câteva din regulile de bază ale discursului, dar şi a prezenţei politicianului a modului de abordare a problematicii, dar şi cea a vestimentaţiei.

Dr. Claudiu Porumbăceanu a vorbit despre necesitatea educării unei noi clase politice care să fie mai fidelă unei linii doctrinare şi care să aibă capacitatea de a oferi soluţii viabile la problemele societăţii.

Acad. dr. Virfil Enătescu a ţinut la rândul său un expozeu strălucit privind evoluţia discursului de-a lungul vremii. Subliniind importanţa unei culturi temeinice în construirea unui discurs eficient.

seminar pnl(1)

Iniţiatorul şi moderatorul acestui eveniment a fost Robert Laszlo, preşedintele Organizaţiei Municipale de Tineret a PNL Satu Mare cu sprijinul lui George Negrea preşedintele Clubului Studenţesc Satu Mare.

Manifestarea s-a bucurat de o largă audienţă, precum şi de un interes maxim din partea celor prezenţi.

Pe viitor cele două organizaţii de tineret liberale îşi propun să organizeze şi alte manifestări de acest gen pe diferite teme de interes politic general. 

 

Etichete: ,

Categorie: Locale

Comentarii (20)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Cititor spune:

  Felicitari! tinerilor liberali!

  • Satmarean spune:

   Sunt extraordinari tinereii liberali satmareni! Cat de cuminti au stat! Ce multi au fost! Cata frunza si iarba!
   Stef, cand n-are cui vorbi, face oatare reuniune,sa-si etaleze veleitatile de orator,dorind, astfel, sa infirme faptul ca este in fruntea judetului pe merit, fara ajutorul cumnatului, recomandat de studiile profunde, de Educatie,Fizica si Sport.

 2. satmarean spune:

  Cum? Sa spuna adevarul? Sa nu faca promisiuni fara acoperire? :)))

 3. Vasile spune:

  Felicitari initiatorului actiunii, dar mai ales sprijinitorului,tanarului imberb,ce e mare ziarist,pus chiar director la un ziar,chiar daca nu stie nici macar sa scrie,in schimb,canta,probabil,si la ziar face acelasi lucru,Georgel,prieten cu cine trebuie… Fara sprijinul sprijinitorului,presedinte CSL Satu Mare,Negrea George,la fel de intelectual ca mentorul de la judet, Riscau, aceasta actiune despre arta discursului ramanea fara substanta cantabila!

 4. Buda V. spune:

  Impresionant ce adunare selecta!Toata crema liberala de ieri si de azi prezenta.Printre prezenti, ca sa nu vorbeasca salii goale, prezenti si tineri liberali, de vreo 50 de ani, angajati de liberali sefi pe la muzeu…Radu+Octavian+Ardelean,distins director la institutia gazda,…

 5. Stefaneala spune:

  Cea mai tare fraza “Au conferentiat:Adrian Stef presedintele…..”.Pacat ca nu l-au invitat si pe Govor sa conferentieze.

  • dana spune:

   Dragi mei ! nu fiti rai…ca doar trebuie si sa-si justifice cu ceva “fontia” daca nu sunt investitii nu se mai taie palglica…asa ca…facem ce putem”

 6. Satmarean spune:

  Conferentierea lui Stef s-a bazat pe mijloace irefutabile. Prezentarea sa a fost exhaustiva, centrandu-se pe lirism mefistofelic cu reminiscente enatesciano-popistice. Ca orice luminat,argumentele au fost plina de savoare platoniciana, lasand asistenta abisal uluita de esteticul slovelor presedintelui Stef. La sfarsit,ca la inceput, aplauzele au fost furtunoase,iar rumoarea se citea pe ochii larg intradeschisi a selectei asistente!!! Nici daca era academician, doctor sau doctorand nu impresiona pana la lacrimi pe cei prezenti, dovedind o capacitate comprehesiva indubitabila, valente ale unui om de stiinta, specialist in comunicare, o adevarata enciclopedie, esenta a artei de a tine un discurs plin de savoare,care pe unii dintre cei prezenti i-a adormit, insa doi dintre ei, ilustri liberali, unul cam de sorginte taranista, celalalt de obarsie blegatorista,au stat langa perete,sprijiniti, ca sa nu atipeasca, furati de peisajul selenar al vocabularului extrem de bogat al ilustrului penelist.

 7. Cicero spune:

  Despre arta discursului nu poate vorbi oricine.

 8. Traian spune:

  Cum sa duca cu zaharelul electoratul asta e arta discursului penelist satmarean!

 9. horea spune:

  Lipseste Brigitta?! Ea nu are nevoie de arta discursului. Ea stapaneste alta arta…

 10. Anca spune:

  Babut,intelectualul lui peste,nu e prezent?

 11. Dinu spune:

  Papagalii nu pot fi buni oratori. De cite ori i-am auzit pe Babut cu expresia “ne focusam pe…”sau pe directorul DJTS,Ardelean, cu expresia “saracii puscariasi,…” sint argumente solide ce arata valoarea intelectuala penelista satmareana. Oameni ce nu emit nimic,comozi din cale afara, buni doar sa ridice in slavi familia conducatoare, pupincuristi desavirsiti.

 12. capra di pi dhial:))))) spune:

  @vasile… detin detalii extra despre marele shef di post di la jhesemeu aka dede jeorjica. nu esti singurul care nu se poate dumniri oare ia ce muma pasulii cata jorje sus pa dhialu jesemeului frate… shi amuia tare rau ma manca intre cornitze sa le zic daaaar naaaah …

 13. @vasile… detin detalii extra despre marele shef di post di la jhesemeu aka dede jeorjica. nu esti singurul care nu se poate dumniri oare ia ce muma pasulii cata jorje sus pa dhialu jesemeului frate… shi amuia tare rau ma manca intre cornitze sa le zic daaaar naaaah …

 14. Ţapu' di pă vale spune:

  Auzi tu capra, ( @capra di pi dhial ) daca tot te ţii mare cornuta. Dezvaluie! Vad ca mai nou esti roscata, dar privirea spune totul. Ti-ai luat medicamentele???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest