Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Trei copii, printre care un bebeluș, pierduți în centrul orașului, în miezul nopții

copii abandonTrei copii cu vârstele sub 10 ani au fost găsiți de polițiștii sătmăreni în noaptea de sâmbătă spre duminică în centrul vechi al municipiului Satu Mare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Roxana Cristea, a declarat că patrula de ordine publică a fost sesizată despre faptul că în fața unui hotel din Centrul Vechi al municipiului erau trei copii, o fetiță de 10 ani, un băiat de 9 ani și unul de 8 luni. Cei doi copii mai mari au fost duși la centrul de tranzit unde se află în acest moment iar copilul de doar 8 luni a ajuns la Spitalul Județean pentru investigații medicale.

Părinții copiilor au fost identificați, aceștia au declarat că nu i-au abandonat ci doar au fost lăsaţi nesupravegheaţi.

Totodată, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare, Octavian Apan, a precizat că s-a început efectuarea unei anchete, urmând ca probabil să se propună instituţionalizarea copiilor având în vedere faptul că aceştia sunt „clienţi mai vechi”.

Copilul cel mic a fost scos din spital chiar de mama sa, luni după-amiaza.

Apan a precizat că pentru propunerea unor măsuri trebuie finalizată întâi ancheta. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.