Vitraliile din Consiliul Județean, făcute în grabă și pline cu greșeli

15 iulie 2013 | 15 comentarii

vitralii palat administrativ 0(5)Vitraliile din Consiliul Județean au fost făcute în grabă pentru a putea fi sfințite pe 24 iunie, când s-a sărbătorit ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, declarat protectorul județului Satu Mare, astfel că au scăpat mai multe greșeli, care nu au fost remediate de Consiliul Județean. Conducerea judeţului pare revoltată când televiziunile centrale scriu că Satu Mare este în judeţul Maramureş, dar nu este atât de vehementă când vine vorba de comunele din judeţ.

Vitraliile amplasate în holul Palatului Administrativ, la etajul întâi, la fereastra dintre Consiliul Județean și Prefectură, îl înfățișează pe Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, iar de o parte și de alta a sa se află harta României (în stânga) și harta județului Satu Mare (în dreapta). Lucrările au fost realizate de o societate de profil din Iași, la recomandarea reprezentanților de la mănăstirea Scărișoara.

În ceea ce privește harta județului, aceasta are mai multe greșeli, denumirile unor comune și localități fiind scrise greșit. De asemenea, unele comune nu sunt reprezentate pe harta județului.

Pe hartă apare localitatea ”Boltiug” (în loc de Beltiug), ”Căpieni” (corect e Căpleni), ”Cohăluț” (corect: Cehăluț), ”Tama Mare” (corect: Tarna Mare) sau ”Tărșolt” (corect: Târșolț). Totodată pe hartă nu apar reprezentate comunele Racșa, Agriș, Cămin, Ciumești și Porumbești.

Am încercat să aflăm mai multe informații legate de valoarea lucrărilor realizate şi dacă se vor face corecturile necesare, însă purtătorul de cuvânt al instituţiei nu a putut fi contactat. PortalSM a mai solicitat informaţii de la Consiliul Judeţean referitoare la alt subiect, dar purtătorul de cuvânt nu a oferit detalii, motivând atunci că președintele Adrian Ștef e plecat în concediu. 

Etichete: , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (15)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. Manta Bogdan spune:

  Cea mai "frumoasa" localitate : Capieni :)))

 2. Manta Bogdan spune:

  Cea mai "frumoasa" localitate : Capieni :)))

 3. Anda Tarța spune:

  ca la noi la nimenea… :(

 4. Anda Tarța spune:

  ca la noi la nimenea… :(

 5. Manta Bogdan spune:

  Pai daca sunt niste "capiati" , ce sa le faci? :))

 6. Satmarean spune:

  “Felicitări” Consiliului Județean Satu Mare! Pentru pitoresc, erau imperios necesare greșelile! În lipsa președintelui Ștef, nimeni nu este în stare sau nu îndrăznește să se pronunțe în vreo problemă! Asta dovedește capacitatea aparatului administrativ județean, mai exact incapacitatea lui Sulea,directorul de cabinet al lui Ștef, de a gestiona probleme curente, obișnuite. Așa se întâmplă când faci selecția personalului pe criterii politice! Indivizii din preajma președintelui și-au pierdut personalitatea, fiind simple marionete, altfel nu înțeleg de ce în lipsa lui Ștef, nimeni nu explică nimic, chiar dacă unele probleme sunt chiar stringente.

 7. Iată acordul perfect între conţinut şi formă

 8. Anna Sal spune:

  U-SELUSTI . DATI BANI PE PROSTII

 9. Bry spune:

  Haide mã asta-i stire!? Numai cine nu munceste nu greseste,o sa stearga Govor cu scuipat si o sa corecteze Stef cu markeru si gata s-a rezolvat problema.Bine ca nu au gresit moaca sfantului daca aparea Beny Hill in loc de Botezatoru?

 10. Zsolt Nagy spune:

  Nu ajunge că "Artistul" suferă de lipsă de fantezie, mai este şi analfabet …

 11. satmarean spune:

  Deci au copiat de pe net o harta veche la rezolutie proasta :))

 12. satmarean spune:

  Ca de exemplu prima fotografie pe care o da google cand scrii harta judet satu mare :))

 13. terbuia sa lucrati cu sc indarta srl cei mai buni din zona noastra in domeniul vitraliilor

 14. vasi spune:

  daca tot s-au facut vitraliile, macar sa faca corectiile necesare, la toate comunele, ca ne facem de ris cand vine o delegatie.. si nu inteleg de ce Racsa nu a fost trecuta??

 15. satmarean spune:

  S-au reparat greselile de pe termopanele sfintite?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest