Ultima actualizare: azi, 12:11

Adriana Popescu
Interviu

Adriana Popescu – maestră în coafuri extravagante şi unice

Adriana Popescu

Adriana Popescu

Adriana Popescu este o talentată hair-stylistă, care face din părul oricărei femei o creaţie unică, împletită cu măiestrie.

Adriana şi-a descoperit talentul cu puţină vreme în urmă, iar de atunci prin mâna ei au trecut sute de femei care îi solicită o coafură extravagată. Şi nu s-a oprit aici. În acest an a participat la trei competiţii internaţionale, la Nyiregyháza şi Miskolc din Ungaria şi la Cluj Napoca, competiţii de profil în care creaţiile Adrianei au surprins atât juriul, cât şi toată audienţa.

La concursurile internaţionale din Ungaria s-a înscris la secţiunea Coafuri extravagante, iar creaţiile ei au urcat-o pe podium. A fost singura româncă de pe podium, iar acest lucru a fost o rampă de lansare pentru a intra în competiţia de la Beauty Forum din Cluj Napoca. În cadrul Congresului Profesional Internaţional şi Trend Show Beauty Forum au participat profesionişti din domeniul cosmeticii, coafurii, manichiurii, pedichiură, spa-welness şi cosmetică medicală.

Cu ce experienţă te-ai întors de la Cluj, de la Beauty Forum?

La Cluj Napoca m-am dus liniştită şi concentrată pe ceea ce aveam de făcut. Niciodată nu ştiu ce voi realiza, am inspiraţia de moment şi nu fac două coafuri identice, aşadar nici acum nu ştiam ce coafură extravagantă voi crea.

Cum a fost în competiţia de la Cluj Napoca?

Am avut la dispoziţie două ore pentru a pregăti o lucrare extravagantă pentru concurs. La un moment dat am observat că toate privirile erau aţintite asupra mea, inclusiv juriul îmi urmărea fiecare mişcare. Lângă mine erau şi ceilalţi competitori, şi observasem că foloseau extensii pentru realizarea lucrării. Eu am lucrat pe un model cu păr lung, natural. În momentul în care am văzut că se fac multe fotografii coafurii am realizat că ceea ce am creat într-adevăr place.  După expirarea timpului de lucru, am fost chemaţi toţi cei peste 25 de concurenţi pe scenă. Nu ştiam dacă voi lua un premiu sau nu. Au început să dea diverse premii, iar la final am rămas doar două persoane pe scenă. Au anunţat locul trei, pe care l-au acordat persoanei de lângă mine, iar apoi au anunţat că locul doi nu se acordă. Atunci am realizat că eu am luat locul I la secţiunea Coafuri extravagante. La orice m-aş fi aşteptat, dar nu la locul I. Au fost nişte momente foarte emoţionante, care m-au dus până la lacrimi.

Adriana Popescu la Beauty Forum Cluj Napoca

Adriana Popescu pe podium la Beauty Forum Cluj Napoca

Cine a făcut parte din juriu?

Președintele juriului a fost Vasziliosz Papasz, un maestru ce lucrează în domeniu de peste 50 de ani și are o academie de hair-style în Budapesta. Alături de el au fost Nauszika Pap și Crisan Carlo.

Ce urmează după Beauty Forum?

După acest concurs am fost invitată la încă două competiţii în domeniu, una la Budapesta şi una în Germania, la care voi participa la finele acestui an.

La Gala modei sătmărene tot tu ai realizat coafurile. Nici atunci nu ai ştiut ce vei realiza?

Atunci am avut de realizat 25 de coafuri, nu ştiam părul fetelor şi normal că totul a fost o inspiraţie de moment. În astfel de situaţii trebuie să lucrez foarte repede, şi nici timp de gândire nu am la dispoziţie. Îmi trec mâna prin păr, îl prind în două-trei codiţe şi încep lucrarea. Niciodată nu știu ce va ieși.

În cât timp realizezi o astfel de coafură?

Această întrebare mi-a fost pusă şi de Andreea Marin, în momentul în care mi-a văzut creaţiile la Valea Măriei. A fost impresionată de modele şi nu ştia de unde vin fetele atât de bine coafate. N-am ştiut să-i răspund, pentru că nu mă cronometrez, dar fotograful de acolo mi-a spus că am terminat un model în aproximativ 15-20 de minute.

Adriana Popescu

Adriana Popescu împreună cu Andreea Marin

Creaţiile tale sunt artistice, de scenă, ţi se cer totuşi astfel de coafuri din partea sătmărencelor?

Deja sunt foarte multe mirese care îmi cer astfel de coafuri extravagante, nu sunt percepute doar ca şi creaţii de scenă, artistice. Creez modele pentru orice eveniment, nuntă, botez sau chiar pentru o zi normală a unei persoane. Sunt creaţii unice cu împletituri care pot prinde bine oricărei femei.

Sătmărencele care doresc să-și surprindă prietenii cu o  coafură unică, pot apela la mâinile magice ale Adrianei Popescu,  Salon Sophistic de pe str. Toamnei nr. 19, telefon 0757.761.343 sau îi pot lăsa un mesaj pe facebook https://www.facebook.com/adriana.popescu.

11 comentarii

  1. Kovács Levente Răspunde

    Str. Toamnei 19

  2. David Sebastian-Gabriel Răspunde

    Un super OM, o super doamna, un super maestru in ale coafuri! Am avut posibilitatea si placerea de a o vedea la lucru. Este un geniu!!!

  3. Nicoleta Mutter Răspunde

    superb Adriana Popescu tine-o tot asa si bafta in continuare

  4. Maria Rothhämel Răspunde

    Perfect Superb extraordinal Weitter SO.Salutari si mult succes din Germania

  5. Huci Gabi Răspunde

    fantastic Adi…bravo..

  6. Huci Gabi Răspunde

    fantastic Adi…bravo..

  7. Nojea Carmen Răspunde

    sunt mandra de tine! succes!

  8. Nauszika Pap Răspunde

    Draga Adriana, zilele acestea am sa-ti trimit materialul pentru concursul din Budapesta, care va fi pe baza fotografiilor trimise de concurenti. (vei avea de trimis 5 poze cu lucrarea realizata de tine: 1 fotografie cu modelul "before", deci asa cum este ea naturala, necoafata si ne machiata, iar doua de profil/stanga, dreapta/ plus doua: una din fata-bust si una cu vestimentatie -di cap pana-n picioare. In e-mail voi trimite amanuntele pentru concursul cu fotografii. Vom avea insa inca un concurs – national- care va fi cu model, si cu timp limitat: 20 de minute !!!Regulile pentru concursul "pe viu" le voi trimite cam prin 10 septembrie. Stylistii de la Asociatia Maghiara a Hairstalistilor si Cosmeticienilor din Ungaria inca mai lucreaza in vederea elaborarii regulilor de concurs. Te voi informa din timp. Te pup si felicitari pentru succesele tale actuale. P.S….daca trimit materialul in limba maghiara are cine sa ti-l traduca? sau sa-ti trimit in limba romana informatiile ce sunt mai importante ???Daca ai prietene si cunostinte care sunt dornice sa concureze in make up, te rog sa le informezi si sa-mi spui si mie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.