Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

Anchetatorii au primit rezultatele testelor ADN. Criminalii pastorului Adrian Blaga nu se află în baza de date

Pastorul Adrian Blaga, crima Pomi

Pastorul Adrian Blaga

Rezultatele testelor ADN sunt deja cunoscute. Anchetatorii au audiat peste zece persoane în acest caz, dar încă nu se știe cine l-a ucis pe pastorul Adrian Blaga și fiul său.

Amprentele și probele ADN luate de la locul faptei, au fost trimise la București pentru analiză. Se pare că rezultatele se cunosc dar nu-i ajută pe anchetatori, deoarece acestea nu se regăsesc în baza de date a poliției. Astfel, presupușii criminali nu sunt recidiviști și nici nu s-au amprentat vreodată în România.

Anchetatorii audiază persoane din ambele județe, Satu Mare și Bistrița. Aceștia sunt convinși că pastorul îi cunoștea pe făptași, deoarece pe trupul său nu au fost găsite urme de lovituri sau răni, în urma vreunei lupte de apărare împotriva acestora.

Martorii audiați din Satu Mare, care au văzut mașina pastorului şi chiar au stat de vorbă cu el susţin că acesta era însoţit de doi bărbaţi şi o femeie, anchetatorii dând de înţeles că autorii crimelor ar fi doi la număr, ambii de sex masculin. O vânzătoare de la un magazin din Satu Mare le-a povestit poliţiştilor că şi-l aminteşte pe pastor, care s-ar fi oprit chiar în ziua crimei acolo, pentru a cumpăra un suc şi un corn cu ciocolată băiatului său. Acesta ar fi fost însoţit de doi bărbaţi, care au achiziţionat şi ei băuturi alcoolice, şi de o femeie, care i-a aşteptat afară. Potrivit vânzătoarei, pastorul Adrian Blaga părea foarte abătut şi îngrijorat, iar când femeia a vrut să-i dea restul, acesta ar l-ar fi refuzat, spunând: „Banii nu aduc fericirea”.

Adrian Blaga a fost omorât împreună cu fiul său Timotei, la începutul săptămânii trecute, în autoutilitara asociaţiei pe care o administra pastorul, pe un câmp dintr-o zonă izolată din judeţul Satu Mare. Crimele au îngrozit atât Satu Mare, anchetatorii precizând că acesta este cel mai complex caz cu care se confruntă, cât şi Bistriţa-Năsăud, apropiaţii pastorului fiind şi ei şocaţi de cruzimea cu care a fost omorât Timotei, fiul lui Adrian Blaga, care a fost pur şi simplu decapitat. Cunoscuţii pastorului sunt tot mai convinşi că în acest caz ar fi implicaţi şi tineri pe care Adrian Blaga i-ar fi crescut şi ajutat de-a lungul carierei sale de asistent social. Asta pentru că nu o dată tinerii i-au făcut probleme pastorului, de curând spărgându-i locuinţa. De asemenea, unii dintre tinerii crescuţi de pastor, după ce au părăsit casele de tip familial, au ajuns în anturaje dubioase.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.