Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Concert al Filarmonicii în Centrul Nou (Galerie FOTO)

concert filarmonica aer liber satu mare (20)Sute de sătmăreni au fost prezenți joi seara la concertul Filarmonicii Dinu Lipatti susținut în aer liber, în Piața 25 Octombrie. Printre oficialităţile prezente s-au numărat primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, fostul primar Iuliu Ilyes, vicepreşedinții Consiliului Judeţean Mircea Govor și Riedl Rudolf, deputatul Erdei Istvan, consilierii locali Gergo Butka, Masculic Csaba, Nits Janos, etc.

Într-o atmosferă relaxantă, artiştii Filarmonicii şi-au arătat măiestria, interpretând piese cunoscute publicului larg, compuse de Strauss, Puccini, Dvorak, Ceaikovski, Lehar, Wiliams, Loewe, Ivanovici sau Donizetti.

Dirijor a fost cunoscutul Franz Lamprecht, sătmărenii având ocazia să o asculte şi pe soprana Luiza Fatyol de la opera din Dusseldorf.

 

15 comentarii

  1. x Răspunde

    Unde e Stef???? aaaa la DNA! am uitat….

  2. adriansm Răspunde

    A fost un spectacol deosebit, o oază de cultură între manelisme şi kitschuri (Zilele Oraşului, Zilele Judeţului) Totuşi, cine a lipsit de la acest eveniment?

    -ocrotitorul culturii în judeţ, Adrian Ştef. poate că a fost program prelungit la DNA şi n-a mai putut ajunge
    -atotştiutoarea clarvăzătoarea tămăduitoarea Marcela Papici
    -omul de cultură cu un vocabular restrâns dar cu calităţi manageriale extraordinare: Dan Băbuţ Domuţa, liderul spiritual al clubului Olimpia, pionierul în falimentarea oraşului. Îmi pare rău că a lipsit, precis că ar fi avut o pungă de sămânţă la el şi ar fi urlat ca la meciul de calificare al echipei.
    -superinteligentul telefonist de la Romtelecom campion la pupincurism Claudiu Sulea, membru PNL
    -instructor auto cat B, actual director DJTS, un profesionist adevărat: Nuţu Ardelean, membru PNL
    -Gigi şoferul, Gheorghe Rişcău, “specialist” în orice domeniu deoarece nu se pricepe la nimic, membru PNL
    -fostul administrator de cimitir, fost director de cabinet al Sfântului Adrian Ştef, care a falimentat mai multe firme dar calităţile manageriale le recomandă: Cristi Zaha, membru PNL
    -Brigitte
    -şi alţii din palat, de la Aeroport, de la Apaserv etc

    • satmarean Răspunde

      @adriansm, prezentarea ta a fost foarte bine realizată.Felicitări! La acele “personalitati” politice peneliste mai adaug cateva nume:
      -neopenelistul Matus Bella de la Apaserv
      -fostul taranist, Ardelean Octavian Radu,director adjunct la muzeu
      -fostul udemerist,Marc, managerul de la spitalul judetean
      -fostul conservator, mare penelist, secretar adjunct al PNL, director de cabinet al ministrului Transporturilor, Radu Adrian Roman,sotul inspectorului general ISJ Satu Mare
      -directorul AJOFM Satu Mare,Marcel Marusca, sotul dirigintei lui Adrian Stef, Annamaria Marusca( consilier judetean, director la ColegiulDoamna Stanca)
      -fost pedelist, mare strungar la UNIO, agent vanzari la Gama, actualmente, fara studii corespunzatoare, sef de birou la Aeroport, Ratiu Alexandru,sotul directoarei de la gradinita “Draga mea”
      Lista poate continua…Sunt multi cei care au fost numiti politic de PNL Satu Mare, cel mai corupt partid politic la nivel de Satu Mare, un partid de familie, o adunatura de indivizi uniti de interese personale, unele mizere

      • gelu Răspunde

        Un anume Razvan Boldor, angajat ceva bagator de seama la minister pe vremea ex-ministrului si gagica lui pusa ceva directoare la SC Bufet SRL cantina din beciul cj?

  3. pt adrian sm Răspunde

    nu fi rau, au fost coica, govor si roca, sf treime psd (actuala), aia vechi nu mai poate sa ste la un loc de odata, oricum, fata ei de somn e destula pedeapsa, ma gandesc ca 2 ore de muzica adeverata a fost prea mult pt ei, obisnuiti cu mandinga si corina, fara mici, despre pnlisti, ce sa zic, ai toate dreptate, pdlisti probabil acasa, fara sansa electorala, nu au de ce sa sufere, in rest felicitari filarmonica, inca un concert de lux, piezele usoare pt poporul, bine selectate, vremea a tinut cu noi, bravo!

  4. eu Răspunde

    Adriane, unii dintre cei mentionati de tine au fost acolo dar au preferat sa se bucure de concert impreuna cu familiile nu sa semneze condica ta de prezenta. Este clar ca ori nu cunosti respectivele persoane ori nu ai spionat indeajuns de bine.

    • relu Răspunde

      bine că la toate inaugurările, la mâncare şi băutură sinteti in faţă, acum aţi fost cică “împreună cu familia”, câtă ipocrizie încape în USLişti, Doamne Doamne!!!

      • x Răspunde

        la ce te astepti de la niste comunisti? in mortii lor. Coicaaaaaa!!!!!!!!!!! cati bani mai dai la Florisal? anul asta cred ca o sa depasesti pragul de 3 mil de euro! Satmarenilor! sunteti furati pe fata!!!!!!!!!!!

  5. Unu' Răspunde

    Amu’ rogu-va sa-mi iertati impertinenta, dar am o mica nelamurire: Acest concert superb ne-a fost daruit de UDMR cu ocazia ZIlelor Partium, caz in care trebuie sa le multumim; sau a fost oferit de catre CJ/CL cu orice alta ocazie, dar atunci ce cauta sigla Zilelor Partium in spatele orchestrei?

    Oricum, Luiza a fost superba, atat fizic cat si spiritual!

    • adriansm Răspunde

      Concertul a fost organizat in cadrul zilelor Partium, la care organizator este UDMR iar CJ si CL contribuiesc financiar in realizarea intregului program de 5 zile. Dupa informatiile mele contributia lor este de cca 25% din bugetul evenimentului, restul vine de la sponsori: Autonet, Tarr Beton, Babytrend si altii…

  6. Daniel Răspunde

    Stie cineva daca deja celebra amanta a lui Stef, Brigi Naghi e ceva ruda cu un alt celebru zis Ciubu, din lotul Noroieni? Ciubu care intgamplator sau nu a fost plecat cu Silaghi pe vremea cand era ministru al IMM-urilor prin tarile calde din contintentele unde se cultiva iarba ce te ameteste…Mi-am amintit ceva important, legat de deja celebrele aparate de bruiaj ale lui Sisi, pai ministrul nostru faliment a copilarit in casa natala de pe strada unde are sediul SRI, la doi pasi de SRI, poate de acolo i se trage cu James Bond 🙂

  7. mami Răspunde

    Concertul a fost mununat si dupa mult timp am stat cu geamurile larg deschise(locuiesc in centrul nou). De obicei la “zilele” organizate de conducerea CJ incerc sa inchid toate geamurile pt. ca mori din cauza zgomotului (nu pot numi muzica – urletele) ,a mirosului de mici si urina. Cei ce organizeaza nu se deranjeaza sa asigure si wc-uri suficiente si oricum cei ce participa,maninca mici si beau MULTA bere nu-si dau banii pe wc-uri. E mai comod si mai ieftin ” intre blocuri”Nu stiu de ce nu se organizeaza aceste asa zise ” evenimente” care sunt de fapt niste sarbatori cimpenest la Noroieni. Lasati doar evenimentele ” civilizate” ca acest concert in centrul orasului.

    • meloman Răspunde

      Luiza e foarte talentata, un concert de care satmarenii aveam mare nevoie pt ca intem sufocati de festivalurile palincii, mamamligii, orasului, judetului pline de manelisme,bere, mici si mirlanie. Dar intelegem, acesta este nivelul intellectual al celor care conduc judetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.