Ultima actualizare: azi, 09:58

Locale

“Drumeție pe Tisa”, la a IV-a ediție

drumetie raul tur3În acest week-end a fost organizată a IV-a ediție a evenimentului Drumeție pe Tisa, de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, pe o secțiune frumoasă a râului Tisa.            

Pe parcursul celor trei zile, au participat 45 de persoane, mici și mari, tineri și bătrâni, care iubesc natura și activitățile în natură. Drumuția a început vineri după-amiază, când participanții au călătorit cu mașina sau cu bicicleta din Satu Mare la Szatmárcseke. Cicliștii au parcurs 55 de km, cu opriri pentru odihnă și au traversat peisaje deosebite. 

Sâmbătă dimineața participanții au călătorit cu autocarul la Szatmárcseke. Aici au schimbat autocarul pe canoe. În acea zi s-au parcurs 28 de km pe Tisa. Pe această secțiune se revarsă râul Tur în Tisa. Cu mai multe ocazii, participanții s-au oprit pentru a se scălda în râul Tisa sau pentru odihnă pe malul nisipos și umbros al râului. Pe parcursul traseului de canoe participanții au avut oportunitatea de a observa specii de păsări din zonă: pescăraș albastru, stârc cenușiu, stârc de noapte și lăstun de mal.  Spre seară au ajuns la locul de pornire în Szatmárcseke. Echipa a fost invitată de către Asociația de Utilitate de Scafandru și Salvator Tisa de Sus (Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület) la un gulaș delicios.

Duminică dimineața din nou au pornit cu canoe și au vâslit 14 km pe Tisa, până la Tivadar. După odihna bine meritată, au urcat în autobuz și s-au întors la locul de cazare, de unde au călătorit în Satu Mare. Cei cu bicicletă, pentru a ajunge acasă, au avut de parcurs tot 55 de km.  

„Anul acesta a fost organizată cea de a IV-a ediție a evenimentului Drumeție pe Tisa, pe o secțiune foarte frumoasă a râului Tisa, care este bogată în maluri nisipoase, ideale pentru odihnă. Evenimentul este perfect pentru toți cei care doresc relaxare în natură.”, a declarat Bartha Botond, organizatorul evenimentului.

Un comentariu

  1. Gertrúd Kovács Răspunde

    Felicitari! I-mi pare rau ca nu am putut partcipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.