Ultima actualizare: ieri, 20:44

festival medieval Carei
Locale

Festival Medieval la Carei. Castelul Karolyi, închis (Galerie FOTO)

festival medieval Carei Prima ediţie a festivalului medieval de la Carei se desfăşoară sâmbătă şi duminică în parcul dendrologic de lângă castelul Karolyi. Zeci de cavaleri, domniţe, paladini, arcaşi, daci şi romani au mărşăluit în centrul oraşului Carei. Participanţii s-au declarat revoltaţi de faptul că accesul nu a fost permis în incinta castelului Karolyi.

În deschiderea oficială a festivalului a avut loc Parada Costumelor. Membrii Ordinului Basarabilor, Mușatinilor, Paladinii de la Terra Medieș, arcașii de la Sucevița s-au plimbat în centrul Careiului, după care ar fi trebuit să prezinte onorul conducerii oraşului. Acest moment a fost amânat de organizatori cu cel puţin o jumătate de oră, pentru a putea ajunge şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Printre cei prezenţi s-au numărat primarul Eugen Kovacs, preşedintele PDL Petre Mureşan, secretarul general Sorin Ghilea şi alţii.

După cuvântările oficiale a fost declarat deschis festivalul.

Ordinul Ezüst Sólyom a făcut o demonstrație de mânuire a armelor medievale, Ordinul Basarabilor a pregătit mâncare medievală, a mai avut loc o școală de scrimă medievală, prezentată de Ordinul Mușatinilor.

Programul oficial a mai cuprins demonstrații de lupte (Cohors III Campestris, Ordinul Ezüst Sólyom), școală de dans medieval – Ordinul Basarabilor, Paladinii de Terra Medies, demonstrații de tir cu arcul –  Asociația Sportivă Corvus Regia, Arcașii Cetății Alba Iulia, școală de tir cu arc englezesc – Arcaşii de la Suceviţa.

Și-au mai arătat priceperea mai mulţi meșteri sticlari, pielari și lutieri – Egyed Fero, Ada Bălan și Asociația Aranykapu, având loc şi un momente de Muzică și Teatru Medieval – Ordinul Mușatinilor, Ordinul Basarabilor.

Programul a mai cuprins recitaluri de poezie medievală, atelier de oralitură, fabule medievale –  Ordinul Basarabilor, Trupa de Teatru M.E.E.M.  a Centrului Cultural Carei.

Trebuie precizat faptul că  în ciuda faptului că în curtea castelului s-au adunat numeroşi vizitatori, unii din Satu Mare, alţii veniţi cu invitaţii, Castelul Karolyi nu a fost deschis publicului. Motivaţia a fost aceea că într-o parte a castelului au loc cununii.

Redăm în continuare programul zilei de duminică, 4 august 2013

Ora 14.00 – 21.00

             Demonstrație de mânuire a armelor medievale  – Ordinul Ezüst Sólyom

             Şcoală de scrimă medievală – Ordinul Mușatinilor

             Demonstrații de lupte – Cohors III Campestris, Ordinul Ezüst Sólyom

                      Şcoală de dans medieval – Ordinul Basarabilor

             Demonstrații de tir cu arcul –  Asociația  Corvus Regia, Arcașii, Cetății Alba Iulia

             Școală de tir cu arc englezesc – Arcaşii de la Suceviţa

              Meșteri sticlari, pielari și lutieri – Egyed Fero, Ada Bălan și Asociația Aranykapu

              Muzică și Teatru Medieval – Ordinul Mușatinilor, Ordinul Basarabilor

              Recitaluri de poezie medievală, atelier de oralitură, fabule medievale –   Ordinul Basarabilor

              Programe interactive pentru copii – Atelier de confecționare și mânuire de păpuși tradiționale – Compania LuMiOlar

Ora 20.00 Concert de muzică veche – Carmina Renascentia

 

4 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Punctualitatea penelista a afectat desfasurarea programului. Pe langa faptul ca sunt comozi, facand parte dintr-un partid de cafenea, majoritatea penelistilor cu functii de conducere sunt certati cu exactitatea. Ce pretentii sa avem de la niste oameni ce risipesc banii publici pe Ziua Judetului, pe tot felul de manifestari, politica lor de baza fiind organizarea de petreceri pe bani publici. Niciun partid, nici macar PDL-ul,la nivel teritorial, nu a avut o asemenea conduita reprobabila.

  2. satmarean1 Răspunde

    nici macar pedeleul…..e trist ca inca mai suspina lumea dupa bunicu giurcuta si directorul gal dela cabana sportului din centrul satmarului.
    sa ne amintim cum sunt facute listele electorale de pe vremea aliantei tulipanoportocalii si cu care au castigat referendumul pt pastrarea lu baselu in functie pana se elibereaza comanda unui vaport inchiriat de la somalezi ca in tara nu a mai lasat niciunul.le-a distrus punctual si cu punctualitate pe toate.aplaudati-l!

  3. pintea Răspunde

    Unul hoţ,ceilalţi hotzi mama lor la totzi

  4. amuzat Răspunde

    Ce bine ii sta marelui reformator Muresan Petre avandu-i la dreapta lui pe cei doi sifonari incompatibili… Ii urez succes la curatarea PDL – ului de tot. Ei trei sa ramana sa stinga becul in sediul tot mai intunecat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.