Ultima actualizare: azi, 16:47

incendiu luna ses
Locale

Incendiu la Luna Şes. Zeci de persoane mobilizate la stingerea focului

incendiu luna sesÎn zona pârtiei Luna Şes a izbucnit un incendiu de vegetaţie pe o suprafaţa de 0,15 ha, din care 0,12 ha este stâncă, arie ce face parte din parcela 116 din cadrul Ocolului Silvic Negreşti Oaş. Incendiul a izbucnit marţi, 13 august, în jurul orei 10:00.

Din primele cercetări reiese că incendiul se datorează focului lăsat nesupravegheat de turiştii din zonă.

Personalul din cadrul Directiei silvice  a intervenit promt cu un efectiv de 5 angajaţi şi cu ajutorul a 10 pompieri militari şi a 12 cetăţeni s-a reuşit stingerea partială a focului. În continuare se menţine sub supraveghere zona, deoarece este imposibilă o intervenţie pentru stingerea totală având în vedere natura terenului şi altitudinea zonei, fiind posibilă o intervenţie  doar cu elicopterul, mijloc ce nu se află în dotarea Direcţiei Silvice Satu Mare sau a Grupului de Pompieri „Someş„ Satu  Mare.

Azi, 14.08.2013, ora 07.00 la locul intervenţiei s-au deplasat şi forţe ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, astfel că, în prezent, în zona se află 24 de pompieri profesionişti, 20 de angajaţi ai Ocolului Silvic Negreşti Oaş şi 10 membri ai SVSU. Arde vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 1000 m2, într-o zonă stâncoasă, greu accesibilă. Datorită faptului că incendiul a fost semnalat şi localizat la timp, nu există riscul ca acesta  să se extindă la pădurea din apropiere. Forţele de intervenţie acţionează cu mijloacele specifice incendiilor de vegetaţie uscată, urmărindu-se lichidarea acestuia. 

Ca urmare a acestor evenimente turiştii ce campează în zonele împădurite şi cele limitrofe acestora, sunt rugaţi să nu lase focul nesupravegheat  iar la plecare să se asigure că este stins în totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.