Ultima actualizare: azi, 17:36

jandarmi Bobald
Locale

Jandarmii sătmăreni în vizită la tabăra de la Bobald

jandarmi BobaldZiua de joi a fost una a experiențelor și a trăirilor intense pentru o mică parte a jandarmilor sătmăreni. Obișnuiți cu rigoarea militară, cu greutățile și vicisitudinile muncii in domeniul ordinii publice, jandarmii sătmăreni s-au confruntat azi cu un alt fel de „inamic” – tinerii aflaţi in tabăra de la Bobald.

Ţintuiţi în scaune cu rotile, sprijiniţi de voluntarii asociaţiei, participanţii în Tabăra de Vară de la Bobald au oferit o lecţie de viaţă celor prezenţi la activităţile organizate. Doreau să ştie totul despre munca de jandarm, despre echipamente, despre dotări, despre greutăţi, dar şi despre vise.

Ajunşi la Bobald în jurul orelor 11,00,  jandarmii şi-au organizat „dispozitivul” şi au început cu tinerii o bătălie a cuvintelor, în care întrebările au curs din ambele părţi cu repeziciune, iar timpul a trecut fără ca cineva să-şi dea seama.

Pigmentată cu momente vesele pe alocuri, întâlnirea a avut şi două părţi practice: una de tragere în poligonul amenajat ad-hoc, unde tinerii şi-au demonstrat măiestria la trasul la ţintă cu pistoale cu aer comprimat şi cea de-a doua unde au fost provocaţi la o lecţie de gătit în aer liber. Meniul zilei a fost ciulama din piept de pui cu ciuperci şi paste, iar aprecierile şi amintirile legate de frumuseţea zilei nu se vor şterge prea repede din memoria participanţilor.

A fost o întâlnire de gradul zero, la care au participat tineri cu nevoi speciale, căci sincer vorbind, dizabilităţile nu le-am sesizat.

Câștigători au fost toți cei prezenți, pentru că ziua de azi a fost o zi plină de încărcătură emoțională, zi care ne-am fi dorit să nu se mai termine.

Partea practică a întâlnirii de astăzi nu ar fi fost posibilă fără sprijinul colegilor din cadrul Regiunii 3 IPA Satu Mare şi a colegilor din cadrul Asociaţiei Sportive Homorodul Satu Mare, care au sprijini financiar toate cele necesare bunei desfăşurări a întâlnirii.

5 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Jandarmii satmareni sunt oameni deosebiti.Alaturi de pompierii si politistii satmareni se implica activ, intr-un mod atat de frumos si educativ, in viata copiilor in general,invatandu-i sa se protejeze de raufacatori, sa circule corect pe strada, sa nu intre in vorba cu strainii, sa nu se joace cu focul, sa nu fumeze,sa nu faca rautati,ci doar lucruri frumoase…Ii invata sa viseze ca totul e posibil daca sunt ambitiosi si isteti.

    Un copil – IONUT,de la Casa Diana, visa la o pereche de bocanci de jandarmi…De ziua lui i-a primit de la cel mai bun jandarm din lume ,satmarean, bineinteles, unul sufletist rau de tot !…

    Sunt multi oameni buni printre jandarmii, politistii si pompierii satmareni! Sunt iubiti, respectati si admirati de copii.Nu cer niciodata nimic, in schimb ofera mereu si mereu bucurii si speranta copiilor speciali,orfani sau cu dizabilitati, ca acum…Sunt asteptati peste tot,la toti copiii tristi , dar care viseaza sa devina, candva,cand vor fi mari …jandarmi, pompieri, politisti, doctori,profesori …Si oameni buni, asa cum au vazut ca sunt ei …

    Sunteti cu totii exemple puternice,extrem de vii,niste modele si eroi pentru toti copii, dar mai ales pentru ei,cei de la orfelinate, pt ca nu au parinti, dar va au pe voi….Si asta le ofera posibilitatea sa viseze ca exista viitor pentru ei, ca vor fi si ei MARI…si PUTERNICI …si buni…

    Copiii speciali din scaunele cu rotile nu au nevoie de picioare ca sa zboare, sa viseze,pot sa faca enorm de multe lucruri ! Se pot face doctori, profesori, specialisti IT , poeti si scriitori, pictori si muzicieni…Tabara de Vara de la Bobald a devenit speciala prin ei, prin jandarmii satmareni.Iar aceea ciulama trebui sa fii fost cea mai buna ciulama din lume, facuta cu multa dragoste…

    SUNTETI MINUNATI, jandarmi satmareni !Oferiti bucurii si speranta tuturor – si orfanilor si celor mai speciali, cu dizabilitati…

    Multiplicati-va ,va rog cu tot respectul, pentru ca au nevoie de eroi toti copiii uitati prin orfelinate…Felicitari pentru tot!

    • satmarean Răspunde

      Bine-ai revenit irinuca

    • Irinel Răspunde

      Hai Irinuco,prinde curaj si semneaza-te! Scrii foarte bine,lauzi perfect orice si pe oricine, inclusiv gunoaiele politicii satmarene. Precis unii dintre … ti-au dus lipsa…

    • CRISTIAN Răspunde

      Va multumim pentru aprecieri. In lumea aceasta, in care oamenii legii sunt tinta atacurilor din toate partile, am reusit sa scoatem la iveala o alta fata de care sunt capabili cei din spatele castilor si a cagulelor. Pentru noi a fost o lectie de viata. Sper ca si pentru toti cei care vor citi aceste randuri.
      Unul dintre cei care a fost acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.