Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

Oraşul Negreşti Oaş rămâne fără apă dacă nu scade consumul în Certeze

prefectura apa negresti oas (2)Oraşul Negreşti Oaş rămâne fără apă dacă nu scade consumul în Certeze. Aceasta este concluzia întâlnirii şedinţei convocată astăzi de către prefectul Eugeniu Avram pentru a evalua starea din teren provocată de secetă şi a evenimentului din urmă cu două zile când oraşul Negreşti Oaş a rămas fără apă la robinete.

Directorul tehnic al SC Apaserv, Ioan Leitner, a arătat că problema cea mai mare o reprezintă consumul excesiv în gospodăriile necontorizate din comuna Certeze. Localnicii de aici folosesc apa în diferite scopuri, în special la irigarea grădinilor, astfel că la Negreşti Oaş nu ajunge apă suficientă.

“Problemele sunt ca urmare a creşterii consumului pe branşamentele necontorizate. Pe termen scurt, ne gândim să contorizăm, dacă vom reuşi va fi apă suficientă şi de bună calitate. La consumuri uriaşe staţia de captare nu reuşeşte să trateze apa. În cazul în care temperaturile rămân ridicate putem să ne aşteptăm la probleme”, a spus Leitner.

Prefectul a subliniat faptul că populația din Certeze trebuie avertizată asupra faptului că în aceste momente apa nu trebuie risipită, astfel încât să fie conștientă că negreștenii rămân fără apă dacă la ei în comună se consumă în exces.

“Populaţia trebuie să fie conştientă că dacă stropeşte în grădină alţii nu au apă. Nu este problemă mare acum, dar, Doamne fereşte, ne putem aştepta. Îi rugăm pe oameni să nu-şi spele maşinile atât de des, să nu-şi umple piscinele de atâtea ori, să nu spele drumurile”, a spus prefectul.

Potrivit directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare, Vasile Andrieş, debitele principalelor râuri sunt reduse din cauza secetei, însă nu la cote de pericol iar unele pâraie au secat.

În cadrul întâlnirii, a mai fost amintit faptul că probleme cu alimentarea cu apă potabilă mai pot apărea la Sanislău, Ciumeşti sau Craidorolţ. De asemenea, şeful SNIF Satu Mare, Adrian Bucureştean, consilier local în Carei a atras atenţia asupra faptului că de foarte multe ori apa de la robinetele careienilor este nepotabilă, fiind aşteptat de cel puţin doi ani proiectul de modernizare a reţelei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.