Ultima actualizare: azi, 15:55

Locale

Sătmărenii au donat 252 lei cu ocazia târgului de carte al Asociaţiei STEA

targ de carteMediatizarea actiunii lunare a Asociatiei STEA, care face parte din campania “11J – Apel pentru sufletul tau”, a dat rezultate si de aceasta data. Targul de carte de ieri, aflat la cea de-a treia editie, a adunat cateva zeci de satmareni interesati de gestul in sine de a dona o suma modica in schimbul uneia sau mai multor carti. Au fost alese peste 30 de titluri, iar in nici 3 ore satmarenii au lasat in cutia de donatii 152 de lei. Suma a fost rotunjita de un suflet mare, donator constant al Asociatiei STEA, care a oferit ONG-ului 100 de lei.
Banii adunati vor fi folositi in achizitionarea necesarului pentru Centrul de zi al Asociatiei STEA unde zilnic peste 20 de copii si tineri ai strazii au parte de un dus cald, o masa, consiliere si activitati socio-educative. De asemenea, cu banii stransi din donatiile de la satmareni, se cumpara medicamente si produse de igiena pentru copiii celor 30 de familii beneficiare ale Asociatiei STEA care traiesc in conditii extreme.
“Am fost impresionata de gestul unui domn care a venit direct la targ, dupa ce a citit in presa de actiunea noastra, cu o plasa de carti foarte bune si o plasa de haine pentru tinerii strazii. De asemenea, m-a impresionat si o doamna care a luat o carte, a donat 10 lei, iar dupa 20 de minute a adus cartea ca sa o dam mai departe”, a afirmat Magdalena Tarta, asistent social al Asociatiei STEA.
Targul de carte isi propune pe de-o parte sa adune fonduri pentru Asociatia STEA iar pe de alta parte ofera posibilitatea iubitorilor de lectura de a-si procura cartea dorita dar si de a face un gest umanitar deloc costisitor. Aceste actiuni vor continua in fiecare luna, data exacta urmand a fi comunicata prin intermediul mass-mediei locale. Cei care doresc sa achizitioneze carti direct din depozitul asociatiei sau sa doneze carti pentru a ajuta Asociatia, dar si orice fel de alte ajutoare, o pot face pe adresa Bulevardul Octavian Goga nr 14. Informatii la telefon 0361884330/ 0751909535 – Diana Bretan sau 0747232619 – Bogdan Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.