Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Taxa pe botoșei de la Spitalul Județean contestată la tribunal

sergiu babasanFundația Freies Europa Weltanschauung solicită CJ Satu Mare să renunțe la taxa ilegală.

Taxa de curățenie, cunoscută și ca taxa pe botoșei, implementată pentru accesul în Spitalul Județean Satu Mare încalcă articolul 7 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1284/2012 conform căruia „este strict interzisă perceperea de taxe pentru vizitarea pacienților în unitățile sanitare publice”.

Fundația  Freies Europa Weltanschauung a solicitat în 08.08.2013 consilierilor județeni revocare acestei taxe vădit nelegale, solicitând Tribunalului Satu Mare să suspende aplicarea acesteia până la soluționarea litigiului.

ONG-ul sătmărean s-a adresat și Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării solicitând să se stabilească dacă taxa este discriminatorie, încălcând dreptul cetățenilor cu venituri reduse de a avea acces la servicii medicale, drept garantat prin Constituție. Mai mult, sătmărenii care au asigurări de sănătate nu au acces la asistență medicală decât ulterior plății unei taxe care nu este reglementată prin asigurarea de sănătate, existând o dublă taxare, contrar reglementărilor legale în vigoare.

Taxa pe botoșei a stărnit dezbateri aprinse în cadrul ultimei ședințe a CJ Satu Mare, conducerea forului județean apreciind că taxa este legală și necesară. Prim-vicepreședintele PDL Satu Mare Sergiu Băbășan consideră însă că perceperea unei taxe pentru intrarea în Spitalul Județean este incompatibilă cu standardele Uniunii Europene și mai degrabă demnă de un stat din lumea a treia.

În opinia democrat-liberarului conducerea Consililui Județean ar trebui să se preocupe de dezvoltarea pe termen lung a județului, de crearea locurilor de muncă pentru sătmăreni, nu de zeciuirea pacienților Spitalului Județean Satu Mare.

   

 

12 comentarii

  1. Coco Răspunde

    la Carei la spital este pusa taxa de 2 ani si costa 2 lei.la erjike rat e voie sa puna taxa?

    • meci Răspunde

      Banii de pitipoance a lui Stef, cred ca tocmai de aceea ii este asa draga taxa. Iei bani de pe oameni cu probleme de sanatate ca sa-i cheltui cu femeile…

  2. catalin nise Răspunde

    Iotete s-a trezit papagalul sa de-a lecti! Bai mutulica ai umblat prin occidente vreodata in viata ta? Sau numai pe la mamica ta pe la tara pe miriste? Si in alte tari europene se percepe asa zisa taxa de botosei. U mai bine preocupate sa da-i bani pe care i-ai papat in campanie inapoi la camatari, ca te iau baieti cu japca imediat si te vedem drakului aprins prin ceva masina. Papagal de doi lei!

    • dr. Ciomu Răspunde

      Lectii icerci sa dai tu, cu toate ca ai mari lacune (lipsuri, pe intelesul tau) in exprimare.

      Revenind la subiectul articolului, Babasan e om politic, aflat in opozitie, si e corect sa atace derapajele celor de la putere, care, dupa ce au obtinut un procentaj mult prea mare in alegeri, se manifesta ca niste stapani pe plantatie.

      • matrozul nauc si mereu chior de beat Răspunde

        In sfarsit am aflat cine-i bouleanul din foto!
        Pe multi ii gazduiti!

        • dr. Ciomu Răspunde

          Daca n-ai fi fost mahmur si-ai fi citit articolul, nu era nevoie sa consideri ca te-am luminat eu.

          Hâc….pardon

          • matrozul nauc si mereu chior de beat

            Ciomu -de cand lumea si pamantul,chiar si mahmureala trece,numai voi ramaneti vesnici,vesnici si stii tu…ca doar esti ditamai telectualu.Mama prostilor a fost pe le tine?

          • dr. Ciomu

            Ramai si tu inecat in vaporii tai, ca Doamne bine-ti fac….

    • Vasile Răspunde

      Da mai, sa stiti care are melteanu asta dreptate, am visat ca si la AKH in Viena, cum intri in spital te zeciuieste unu si te incalta cu o pereche de botosei. Cat si costa, 1 euro/zeciuiala … a pardon intrarea.
      Intrebarea si mai interesanta este unde s-au dus cei aproximativ 25.000 lei colectati pana acum in fiecare luna.

    • Marin Răspunde

      Catalin Nise, invata sa scrii si apoi comenteaza si da lectii!

      • dr. Ciomu Răspunde

        Marin….se pare ca ne racim gura degeaba cu un astfel de exemplar. E mult prea tarziu sa invete macar sa scrie corect, daca nu sa si gandeasca corect…

  3. taxat Răspunde

    IN OCCIDENT botoseii sint obligatorii doar la terapie intensiva unde se dau GRATUIT. Oricum Kereskeny nu suporta actuala conducere a CJ si de aceea face atita taraboi, sustinut de directorii pusi de UDMR chiar in institutiile din subordinea CJ, adica CJ le da salarii si tot ei injura, ce dragut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.