Ultima actualizare: ieri, 20:44

mediator Anca Pop
Publicitate

Mediator Anca Pop: Soluţii pentru problemele dumneavoastră

mediator Anca PopAţi simţit vreodată că problemele voastre vă copleşesc? Aţi simţit vreodată că nu există o soluţie, o cale de mijloc pentru rezolvarea acestora?

Medierea este soluţia rapidă la îndemâna oricui, prin care eşti ascultat, ţi se explică pe înţelesul tău, eşti sfătuit, eşti ajutat!

Ce este medierea?

Medierea reprezintă o modalitate facultativă de soluţionare a conflictelor pe cale amiabilă, cu ajutorul unei terţe persoane specializate în calitate de mediator, în condiţii de neutralitate, imparţialitate şi confidenţialitate, aşa cum prevede Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator.

Care sunt beneficiile medierii?

Printre beneficiile medierii putem enumera costuri în bani mai mici decât la instanţa de judecată, confidenţialitatea, rezultate durabile, eficacitate sporită, controlul părţilor, flexibilitatea procedurii, participarea directă a părţilor. Medierea oferă avocaţilor un control asupra înţelegerii, a încheierii conflictului, control de care nu dispun în instanţa de judecată. Un alt avantaj colateral este reprezentat prin degrevarea instanţelor de judecată de numărul mare de cazuri.

Care sunt principiile medierii?

Printre principiile care ghidează actul medierii putem enumera principiul autonomiei părţilor, principiul neutralităţii, principiul imparţialităţii precum şi principiul confidenţialităţii.

Care sunt domeniile de aplicare ale medierii?

Părţile, persoane fizice sau persoane juridice, pot recurge la mediere în mod voluntar, inclusiv după declanşarea unui proces în faţa instanţelor competente, convenind să soluţioneze pe această cale orice conflicte în materie civilă, comercială, de familie, în domeniul muncii, în materie penală, precum şi în alte materii, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 192/2006.

Vă aştept ca împreună să găsim o rezolvare la problemele voastre, o soluţie la conflictele care par fără cale de ieşire!

Pentru programări: tel. 0745-93.90.93 sau la adresa din Satu Mare, strada Mileniului, nr. 10, corp A, ap. 11, judeţul Satu Mare. 

Cu profesionalism,

Mediator Pop Anca Cristina.