Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Doi sătmăreni au urcat pe podium la un concurs auto-retro din Polonia

delegatia-romanaÎn perioada 6-8 septembrie în Polonia orașul Cracovia a avut loc un eveniment aparte și anume o întâlnire a pasionaților de autoturisme Dacia, 1100, 1300, 1310 și 1400.

Cu mașinile lustruite și pregătite până la cel mai mic detaliu, doi sătmăreni,  George Negrea cu Dacia 1300 din anul 1976, Mezok Traian cu Dacia 1100 din 1969 și un piteștean cu Dacia 1300 din 1975 au reprezentat România la concursurile organizate de clubul pasionaților de Dacii din Polonia, „Drum Bun”.

În Polonia există înființat un club al pasionaților de autoturisme romanești care numără aproximativ 30 de membri. Pe tot parcursul anului polonezii fac diverse excursii și expediții în România bineînțeles cu bătrânele Dacii.

În prima zi a evenimentului a avut loc întâmpinarea oaspeților în parcarea unui magazin din Cracovia iar pe urmă toți au pornit spre stațiunea Krempna străbătând un traseu muntos de aproximativ 150 de kilometri. Peripeții și aventuri au fost pe tot parcursul traseului, unele mașini se mai defectau dar cu atâția mecanici și cu românii care se pricepeau la meșterit pe la Dacie nu a fost nici o problemă.

Sâmbătă, 7 septembrie de dimineață au început concursurile, la prima probă s-a votat cea mai reprezentativă fotografie legată de România, piteșteanul Cătălin Filip a câștigat obținând cele mai multe voturi.

A două probă, indentificarea cât mai rapidă pe un traseu de 100 de km a unor obiecte fotografiate le-au dat cele mai multe bătăi de cap participanților deoarece reperele fotografiate erau în locuri cu vizibilitate redusă.

Mai spre mijlocul zilei a urmat concursul de îndemânare, la această probă s-a punctat stabilitatea mașinii și rapiditatea parcurgerii traseului.

Seara celei de-a doua zi a întâlnirii pasionaților de Dacii s-a încheiat cu un spectacol în aer liber unde artiști atât din România, George Negrea și Alina Alens cât și din Polonia, Pavel Kaleta și Dagmara Suity au întreținut atmosfera până spre orele dimineții.

Ultima zi a evenimentului s-a încheiat cu o paradă în localitatea Gorlice, unde a avut loc și votul pentru cea mai elegantă maşină a anului.

Dacia 1100 din anul 1969 proprietar Traian Mezok (România) și Dacia 1100 din 1969 proprietar Mihail Sowa (Polonia) au obținut titlul pentru cea mai elegantă Dacie a anului 2013, urmată de Dacia 1300 din 1976 proprietar George Negrea (România) și Dacia 1310 proprietar Kasia si Kuba (Polonia)

Organizatorii evenimentului, Michał Sowa si Elżbieta Majchrowska, reprezentanții clubului din Polonia, „Drum Bun” au declarat că sunt foarte bucuroși că la cea de-a doua ediție au fost prezenți și pasionați români şi îi mai așteaptă să vină și la edițiile următoare în număr cât mai mare.

Sursa: Jurnalul de Satu Mare

 

12 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Felicitari! Frumoasa pasiune si frumoase masini 🙂

  2. Soncoios Raluca Răspunde

    Felicitari traiane, tine-o tot asa :*

  3. Soncoios Raluca Răspunde

    Felicitari traiane, tine-o tot asa :*

  4. Fabiola Govor Răspunde

    Felicitari Traian 🙂 suntem mandrii de tine si de masinuta ta 😀

  5. Trajan Mezzok Răspunde

    a fost cea mai frumoasa experienta. legat de organizare pot sa spun cu siguranta ca a fost cea mai buna organizare facuta de vreun club retro. m-ai pot sa spun ca toti membri clubului sunt oameni minunati.

  6. Vago Soreen Răspunde

    – felicitări și mult succes în continuare. BRAVO !!!

  7. Luca Luca Răspunde

    bravo traiane multa bafta in continuare

  8. Ionel Mic Răspunde

    Bravo Traiane, tine-o tot asa!!!

  9. Ionel Mic Răspunde

    Felicitari!!!

  10. Trajan Mezzok Răspunde

    va multumesc tuturor pentru urarile facute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.