Lucrările la drumul Satu Mare – Apa sunt oprite. Locuitorii din Băbăşeşti ameninţă cu blocarea drumului

13 septembrie 2013 | 11 comentarii

prefectura-drum-babasesti-(6)Situaţie tensionată în satul Băbăşeşti din cauza faptului că lucrările de modernizare a drumului Satu Mare – Medieşu Aurit – Apa s-au oprit iar praful creat de cimentul cu care a fost tratată fundaţia le intră în case, se depune pe maşini, oamenii nu mai pot respira. Reprezentanţii locuitorilor din Băbăşeşti, dar şi ai comunelor prin care trece noul drum naţional, care este în reparaţii de aproximativ un an, au fost astăzi în audienţe la prefectul Eugeniu Avram.

La întâlnire au participat primarii comunelor Odoreu – Dumitru Pop, Medieşu Aurit – Silviu Zetea şi Apa – Mihai Apan, şeful de Serviciului Întreţinere din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj, Vasile Sabău şi reprezentanţii firmei Tehnic Asist care efectuează lucrarea pentru a discuta problema.

Primarul Silviu Zetea a afirmat că localnicii din localitatea Băbăşeşti se plâng de faptul că praful de ciment aplicat pe baza drumului le intră în case, nu pot respira din cauza acestuia, iar starea fundaţiei se degradează dacă nu se aplică asfaltul.

Edilul a afirmat că oamenii vor să blocheze drumul dacă nu se începe asfaltarea, fiind revoltați deoarece praful de ciment le intră în case. Aceștia sunt sătui și de promisiunile primite de zeci de ani privind modernizarea drumului. Acum, după ce au fost începute lucrările au şi fost oprite din cauza unor probleme tehnice.

Vasile Sabău, din cadrul DRDP Cluj a precizat că au fost semnalate unele probleme privind calitatea pietrei folosită, fiind trimise probe la laborator pentru efectuarea unei expertize. Totodată, au apărut neînţelegeri între firma care trebuia să execute fundaţia, şi n-a făcut lucrările conforme, şi Tehnic Asist, cea care trebuie să toarne asfaltul.

Reprezentantul DRDP Cluj a afirmat că pe 20 septembrie expiră contractul cu firma ce trebuia să execute fundaţia, dar dacă nu o face până şi această lucrarea va fi preluată de Tehnic Asist. Acesta a dat asigurări că cel târziu pe 25 septembrie, după finalizarea analizelor de laborator, va începe asfaltarea.

La finalul întâlnirii, reprezentanţii comunităţii din Băbăşeşti au spus că vor convinge localnicii să se abţină de la proteste până pe 25 septembrie, însă dacă autorităţile şi firma Tehnic Asist nu se ţin de cuvânt vor fi proteste extreme, inclusiv blocarea drumului Satu Mare – Baia Mare.

 

Etichete: , , , , , , , , , ,

Categorie: Locale

Comentarii (11)

Trackback URL | RSS Feed comentarii

Responsabilitatea juridică a comentariilor revine în totalitate autorilor, care își asumă în întregime și consecințele legale

 1. pa-i ce ati crezut ca o minune tine trei zile,asta-i consiliul judetean

 2. bughi spune:

  govor and stef in spatele afacerii spaga luate pe facturi prin cumnatei sau persoane interpuse ar trebui verificati de dna pentru ca apar limuzine proprietati ale lu govor gen casa noua la supur cu mobilier sarmex….

 3. adina spune:

  domnul zetea ar trebui sai fie rusine sa faca acest spectacol ieftin el stia ca asa se va intimpla dar de dragu de al alege pe silaghi deputat a dat tot din administratia locala a mediesului, cine credeti ca va turna asfalt peste nisipul aruncat peste pavajul din babasesti ,iar oameni din potau asteapta apa domnule zetea inca teapa data cu amicul dumneavoastra stef ca sa aiba cit mai multe comune la consiliu judeata sa poata puna mina si pe apaserv ,te-ai dezis de toata responsabilitatea din comuna drumuri,apa canal,salubrizare,AR TREBUI SATI DAI DEMISIA CA ASA NE-AI SPUS IN CAMPANIA ALECTORALA

 4. mariana spune:

  papagalul de SUTEU dragi babaseni a fugit dintr-o tabara in alta ca sasi protejeze pasunile si terenurile folosite ilegal impreuna cu domnul pop secretarul comunei,totul sub protectia domnului ZETEA sa speram ca DNA va face lumina si la medies

 5. babasan spune:

  oameni astia nu au nici macar un pic de bun simt uitativa la poze cine este acolo CHIS cel care si-a cumparat aparatura audio-video de 1,7 miliarde din bani primariei si cheltuie pe luna impreuna cu nevastasa 100 mil pe motorina, SOBY omul care foloseste pasunile satului babasesti de vreo 7 ani ilegal si ia retributia de la APIA pe ele

 6. nagy spune:

  domnule zetea daca curatai santurile de la romanesti pe un pret real si nu umflai factura cu sute de milione ca sasti ajunga si tie sati faci sapaturile la palincie poate ajungeau sa faci asfalt si in romanesti

 7. avram spune:

  IANCU nu a avut curaju sa se fotografieze ca ii lua gitul GOVORICA ha ha ha,

 8. anuca vezentan spune:

  ZETEA mai bine ar spune cum a gestionat bani din bugetul local ca nu se vede nimic decit la palincie la el si la iancu in spatele magazinului

 9. conu spune:

  Minciunile si mafia celor 3 ratati Stef, Silaghi, Govor

 10. altex spune:

  asta sa votat, si P.U.N.C.T.

 11. EU si alti spune:

  Rusine ,sa va fie domnilor :prefect ,presedinte a consiliului judetean ,primar Zetea, nu va temeti de D-zeu mintiti oameni fara pic de rusine , pana cand aveti de gand ? dar stati linistiti ,am facut adrese oficiale la Ministerul transporturilor,am cerut un control de audit pentru a verifica cati bani a investit dl Silaghi in mizeria ce a facut-o in 2011 in Babasesti cu acest drum facu intr-o noapte, la fel am cerut control pentru Primaria Medies sa vedem unde pleaca banii incasati pe impozite si taxe de la amarati de locuitori ,care din putinul pe care il au platesc ,,potia”la primarie deci asteptati dragii nostri nu cred ca ve-ti iesi prea bine din toate astea. Bafta……….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

 • RSS
 • Facebook
 • Google+
 • LinkedIn
 • YouTube
 • Pinterest