Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Macovei: PNL îi asigură lui Silaghi o nouă imunitate, fidel sloganului “Împreună pentru corupţie”

silaghi ovidiuEuroparlamentarul PDL Monica Macovei a apreciat că prin decizia de a-l trimite pe Ovidiu Silaghi în Parlamentul European, PNL care este ”fidel sloganului – Împreună pentru corupţie” îi asigură imunitate lui Ovidiu Silaghi, pentru care procurorii anticorupţie au cerut începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă.

“Prin trimiterea lui Silaghi în Parlamentul European, PNL trădează interesul naţional, pentru ca cetăţenii români vor să fie respectaţi în Uniunea Europeană, şi nu să fie reprezentaţi de politicieni suspectaţi de fapte de corupţie şi care vor să fugă de justiţie, intrând în Parlamentul European”, a declarat miercuri Monica Macovei.
“Fidel sloganului – Împreună pentru corupţie, PNL îi asigură o imunitate nouă lui Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor pentru care procurorii cer începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă”, iar prin această acţiune “PNL tratează cu dispreţ Parlamentul European, ca şi cum acest Parlament ar fi o peşteră unde se ascund politicienii certaţi cu legea. Aşa a făcut şi PSD cu Adrian Severin, când nu i-a cerut ferm să îşi dea demisia din Parlamentul European, după ce ne-a făcut de ruşine, fiind filmat în timp ce negocia susţinerea unor amendamente pe bani”, a explicat Monica Macovei.
Liberalii Ovidiu Silaghi şi Eduard Hellvig au demisionat marţi din Camera Deputaţilor, pentru a merge la Parlamentul European, ocupând astfel locurile lăsate libere de Cristian Buşoi şi Ramona Mănescu.
Cristian Buşoi a preluat funcţia de preşedinte al Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), iar Ramona Mănescu pe cea de ministru al Transporturilor.
Luni, Conducerea Camerei Deputaţilor a trimis la Comisia juridică solicitarea procurorului general referitoare la începerea urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi. La 19 august procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, care este acuzat de trafic de influenţă.
Conform procurorilor, există indicii şi date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa. Silaghi i-ar fi promis în schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Naţională de Autostrăzi pe Drumuri Naţionale din România SA, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor, şi pentru ca plăţile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil.
“Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, au precizat procurorii DNA.

Un comentariu

  1. mariana Răspunde

    aceasta este scumpa noastra rmanie omul de rind daca fura o gaina ii ieste interzis sa paraseasca tara iar pe acest mafiot vopsit il trimitem in parlamentul european

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.