Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

”O carte pentru suflet” – acțiune a OF PDL Satu Mare

of pdl3Organizația de Femei a PDL  Satu Mare consideră că rolul femeilor în politică este și acela de a rezolva problemele sensibile, de suflet, ale comunității, așa cum o fac de altfel și în familie. Începutul anului școlar este un moment emoționant pentru noi, pentru copii, cadre didactice, părinți.

Strategia de activități a organizației este aceea de a valorifica echipa, potențialul fiecărei femei, astfel că la începutul anului s-au stabilit acțiunile pe luni calendaristice. Aceste acțiuni au fost mai mult sau mai puțin mediatizate, în funcție de impactul asupra comunității, iar unele chiar au rămas cumva, ,,secrete”.

Acțiunea programată pentru luna septembrie ”O carte pentru suflet” este coordonată de Petruța Gnandt. Scopul acestei acțiuni este de a dona cărți copiilor care trăiesc în afara familiilor, dar și copiilor din comunități mai sărace, mai exact, bibliotecilor din aceste comune ale județului Satu Mare. Astfel, la început de an școlar , au fost vizitate trei case de tip familial: Casa de tip familial „Ștefania” din OAR, casa de tip familial „ Alexandra” din Amați și casa de tip familial ”Teodora” din Noroieni. Copiii din aceste centre sunt copii abandonați, iar OF a PDL Satu Mare au oferit rechizite școlare, necesare la început de an școlar. La casa de tip familial Alexandra din Amați au fost donate cărți de lectură, cărți de colorat și fructe.

Vizita în aceste centre a fost una benefică, nu neapărat din punct de vedere financiar, al cadourilor, cât mai ales emoțional, copiii fiind foarte bucuroși de prezența femeilor democrat-liberale, de faptul că nu sunt uitați. În cursul lunii septembrie va continua acțiunea de donare de cărți și în alte case de tip familial și la biblioteci. Rămâne însa problema asigurării unui adăpost la terminarea studiilor și integrarea lor în câmpul muncii.

Mesajul acestor acțiuni este cel de promovare a unei atitudini empatice, pozitive, față de acești copii, dar și încurajarea implicării în activități cetățenești, dezvoltarea abilităților pentru adoptarea unei atitudini tolerante, de înțelegere și sprijin pentru cei din jurul nostru.

La acțiune au participat: Sanda Neste, Petruța Gnadt, Edita Ghilea, Rodica Donca, Andrea Demeter, Chivulescu Ruxandra, Haiduc Sorin.

Un comentariu

  1. Florin Răspunde

    Care organizatie, ca nu mai e nimeni in PDL. Mai sunt trei femei si mai iau si cu ele si barbati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.