Ultima actualizare: azi, 11:57

intalnirea ansamblurilor de dans german
Locale

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni organizează întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German

intalnirea ansamblurilor de dans germanOrganizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam în colaborare cu Forumul Democrat German Satu Mare va organiza în perioada 7-8 septembrie, întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La a 17-ea ediţie sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Petreu, Zajta/Ungaria, Tăşnad, Cămin şi Satu Mare precum şi Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti.

Programul manifestării va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Orşova, Petreu şi Vişeu de Sus. Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului de dans diferite dansuri populare germane.

Sâmbătă, de la ora 15:00, va avea loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto: „Voluntariat pentru comunitate” urmată de o masă rotundă pe tema „Muncă voluntară de tineret”, tot în sala Wendelin Fuhrmann.

La ora 18:00 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în parcul central (P-ţa Libertăţii) în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni, Urziceni şi Ciumeşti pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu C.I. – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora – Catedrala Romano-Catolica – Hotel Dacia – Parcul din centrul vechi. La paradă vor participa peste 100 de tineri  în porturi populare.

În parcul central fanfarele şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural.

Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi la care va evolua formaţia Beckslash din Tăşnad.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de domnul preot Michael Orbán.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.